Kia povećala prodajne ciljeve za 2016.

Proizvođač automobila Kia u Evropi i dalje ne posustaje – u prodaji vozila beleži rekordnih osam meseci, čime i dalje pretiče evropsko tržište automobila koje se oporavlja nakon finansijske krize.

15 odsto bolje nego lane
Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila ACEA je Kia do kraja avgusta povećala prodaju za 15 odsto, što znači 292.938 prvi put registrovanih Kija u odnosu na 255.217 vozila u istom periodu prošle godine. Prodaja Kije je tako gotovo dvaput veća od rasta evropskog tržišta u celini, koje se povećalo za 8 odsto.

0,2 % povećanje tržišnog udela
S povećanjem prodaje povećao se i tržišni udeo najstarijeg korejskog automobilskog proizvođača, koji se u prvih osam meseci 2016. povećao na 2,9 %. U istom periodu prošle godine tržišni udeo je iznosio 2,7 %.

Kia u Evropi očekuje rast od 12 %
Michael Cole, glavni izvršni direktor Kia Motors Europe, uspeh je komentarisao riječima: “Srednjeročno Kia u Evropi napada tržišni udeo od 3 %. Najnoviji podaci pokazuju da smo na pravom putu da to postignemo. Velika tražnja je već premašila prvobitno planiranu prodaju u 2016., zato smo planove o rastu prodaje povećali sa 9 na 12 odsto.”

Najnoviji modeli poboljšavaju prodaju u Evropi
Prodaja novog Sportaga – s prodatih 97.062 vozila u ovoj godini je Kijin najprodavaniji model u Evropi – bolja je nego ikad pre (37 odsto bolje nego lane). Iskazao se i cee’d, koji je našao 54.081 novog kupca, što je 5 odsto više nego lane.

kia-optima-sportswagon-medium

Izvanredan odaziv na novu Optimu
Dosad je bilo prodatih više od 4.500 primeraka nove limuzine Optima, koja je stigla na tržište početkom godine (2.064 u istom periodu lane). S obzirom na činjenicu da Optima uskoro (kod nas sredinom novembra) dolazi u tri nove varijante – Sportswagon, Plug-in Hybrid i GT- jasno je da će to samo još dodatno ojačati prodaju Optime na starom kontinentu.

Hibridni krosover Niro ovih dana kod prvih kupaca
Pri primerci novog hibridnog krosovera Kia Niro ovih dana dobijaju prve vlasnike (kod nas sredinom novembra), a Korejci su do kraja avgusta dobili već 1.800 narudžbi iz cele Evrope.

 

Kia Motors PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *