Nova Opel Corsa na TNG (tečni naftni gas)

Ona je pravi „Mr. Clean“ u Corsinoj porodici – ekološki podobna, moćna i ekonomična, nova Opel Corsa 1.4 LPG ecoFLEX isporučuje 66 kw/90 ks i dolazi sa fabričkom solucijom u vidu mogućnosti korišćenja dve vrste goriva. Posebno namenjena štedljvim kupcima, nova članica Corsine porodice predstavlja idealan izbor u segmentu malih automobila jer TNG vozači ostaju „debljeg novčanika“.

S jedne strane, troškovi goriva padaju za gotovo 50 odsto u odnosu na benzin zbog niske cene TNG-a, a s druge strane, osnovna cena Corse 1.4 LPG ecoFLEX je posebno atraktivna. Model sa troje vrata je dostupan od samo 11.737 evra.

Corsa LPG ne samo što je ekstremno štedljiva, već je takođe i blagonaklonija ka životnoj sredini. Razlog je TNG (LPG), mešavina butana i propana koja se sagoreva u cilindrima Corsinog motora, i koja je poznata po izuzetno čistom sagorevanju. Upotrebom ovog goriva, nova Corsa troši samo 6,9 l na 100 km u kombinovanom ciklusu i emituje samo 113 g/km CO2, što je 13 odsto manje u odnosu na benzin. Emisija azotnih oksida je čak do 80 odsto manja.

2015 03 31_CorsaLPG1

“Sa 1.3 CDTI, koja troši samo 3,1 litar dizela i našom novom 1.4 LPG ecoFLEX Corsom, imamo dva prava „ekološka anđela“ u našoj porodici iz B segmenta. Još jednom, oba modela pokazuju koliki značaj za nas ima strategija koja podrazumeva efikasnost i redukciju emisije CO2 u našim modelnim linijama“, kaže Peter Kristijan Kispert (Peter Christian Küspert), potpredsednik prodaje i postprodaje Opel grupe. „Međutim, ovi modeli nisu atraktivni samo za kupce koji žele dodatno da uštede. Oni takođe nude mnoge stvari koje obično ne mogu da se nađu u kategoriji malih automobila, a tu mislimo na obilje prostora, sjajan komfor, vrhunsku konektivnosti i sisteme asistencije prilikom vožnje.“

Korišćenje dve vrste goriva: Velika autonomija kretanja sa niskim troškovima za gorivo i redukovanom emisijom štetnih gasova

Opel Corsa 1.4 LPG nudi 66 kW/90 ks kako sa benzinskim, tako i TNG pogonom, a dostupna je sa petostepenom manuelnom transmisijom. Potrošnja iznosi samo 6,9 l na 100 km u režimu korišćenja alternativnog goriva, dok je emisija CO2 od 113 g/km oko 13 odsto niža u odnosu na vrednost postignutu upotrebom benzina. Troškovi za tečni naftni gas redukovani su za gotovo 50 odsto u odnosu na benzin. Ova velika ušteda je rezultat poreskih olakšica za TNG, koje su aktuelne do 2018. Gledajući dalje u budućnost, stvari izgledaju obećavajuće, jer se očekuje da se poreske olakšice za alternativna goriva nastave kako na nacionalnom, tako i evropskom nivou.

2015 03 31_CorsaLPG3

Još jedan benefit koji donosi nova generacija LPG Corse je, kao i kod ostalih Opelovih LPG modela, mogućnost korišćenja dve vrste goriva. Vozač može putem prekidača odabrati režim korišćenja TNG-a ili benzina. Novorazvijeni kontrolni modul sada obezbeđuje još efikasniju sinhronizovanu tranziciju između ova dva operativna režima. To znači da autonomija kretanja iznosi do 1.200 km, bez potrebe za dosipanjem goriva.

Ušteda na prostoru i bezbednost: Potpuna svakodnevna upotreba sa TNG-om

Instalacija TNG rezervoara u kućište rezervnog točka u prtljažniku štedi na korisnom prostoru i štiti prilikom sudara. Rezultat svega je da Opel Corsa LPG i dalje nudi prostor za do pet ljudi ili do 1.120 l prtljažnog prostora, baš kao i ostali modeli u porodici. Takođe može da se pohvali ultra-modernim sistemima asistencije vozaču i bogatom opremom.

2015 03 31_CorsaLPG2

Ekološka „bliznakinja“ na dizel strani: Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX sa 82 g/km CO2

Nova Opel corsa 1.4 LPG nije jedini model koji dokazuje Opelovu posvećenost ekologiji kada je reč o novoj generaciji malih automobila. Za one koji žele da se voze štedljivo i udobno sa konvencionalnim gorivom, Opel nudi novu eko-šampionku: Corsu 1.3 CDTI ecoFLEX sa Easytronic 3.0 menjačem. Dizel varijanta sa 70 kW/95 ks postavlja standarde u oblasti potrošnje goriva sa izuzetno niskom vrednošću od 3,1 l na 100 km. Opremljena standardnom Start/Stop tehnologijom, rekuperacijom kočione energije i opcionim pneumaticima sa niskim koeficijentom otpora pri kotrljanju, ova Corsa sa troje vrata emituje samo 82 grama CO2 po kilometru. Ovo Corsu 1.3 CDTI ecoFLEX čini najekonomičnijim Opelom na tržištu danas. Petostepeni Easytronic 3.0 takođe kombinuje prednosti u komforu koje donosi automatski menjač sa efikasnošću manuelne menjačke kutije. On automatski bira odgovarajući stepen prenosa u cilju ostvarivanja najoptimalnije moguće potrošnje goriva, ali je baziran na manuelnom menjaču, optimizovanom za manje agregate, što obezbeđuje izuzetno štedljivu vožnju. Vozač može i da preuzme manuelnu kontrolu nad Easytronic 3.0 transmisijom kada god poželi, povlačeći prema sebi ili gurajući od sebe ručicu menjača.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *