Suzuki Swift samo za sladokusce

U salon Euro Sumara, uvoznika Suzukijevih vozila, stigla je prava automobilska poslastica – specijalna edicija modela Swift. Ovaj nesvakidašnji automobil, čija je proizvodnja pa i ponuda veoma ograničena, po mnogo čemu se izdvaja od standardnih verzija.

Ono što odmah privlači pažnju jesu specijalno dizajnirani aluminijumski naplaci kakvim nije opremljena ni varijanta ovog modela sa maksimalnim nivoom opreme. Generalno, verzija namenjena, pre svega, pravim zaljubljenicima u automobile, predstavlja nadogradnju GLX paketa opreme, a razlika je, osim po „felnama“, primetna i u hromiranim detaljima prednje maske, alkantara kožnim sedištima itd.

Podsećamo da GLX paket, između ostalog, sadrži klima-uređaj, ABS sa elektronskom distribucijom kočne sile (EBD), elektronski program za kontrolu stabilnosti (ESP) sa sistemom za kontrolu trakcije (TCS), pomoć pri naglom kočenju (BAS), sedam vazdušnih jastuka, elektro servo uređaj u upravljačkom sistemu, kolo upravljača podesivo po visini, putni računar, centralnu bravu, kodirani ključ sa imobilajzerom, elektropodesive grejane spoljne retrovizore, elektropodizače prednjih prozora, upravljač sa audio komadama presvučen kožom i tako dalje.

Kao i ostale, i ovu verziju pokreće benzinski motor zapremine 1.242 „kubika“, sa 69 kW/94 KS, s deklarisanom (fabričkom) potrošnjom u kombinovanom ciklusu od 5 litara na 100 km.

Uprkos rome da je po svemu specifičan automobil, on je svega 250 evra skuplji od verzije sa GLX opremom, a u cenu od 10.690 evra sa PDV-om (u dinarskoj proitvvrednosti) uračunata je i metalik boja. S obzirom na ograničenu ponudu, samo najbrži kupci mogu postati vlasnici ovog vozila.

Najjeftiniji Suzuki Swift – u verziji 1.2 GC AC, i dalje se nudi za 8.990 evra sa PDV-om. Ovih automobila ima dovoljno na lageru pa se isporučuju praktično odmah po uplati.

 

Suzuki Srbija / Euro Sumar PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *