Nova Opel Corsa predstavljena u Srbiji

Sa potpuno novom Corsom, Opel je na tržište Srbije doveo urbani, šik, automobil koji stvara sve veće mogućnosti u modno-nadahnutom B segmentu. Sve prednosti Opel Corse Opel je predstavio domaćoj publici na ekskluzivnoj promociji u Beogradskom lokalu Promenada. Pored gostiju, bili su predstavnici svih značajnijih medija, a među njima i Klub ljubitelja automobila Garaža. Zahvaljujemo se Opelu na pozivu.

„Prefinjena, elegantna i uzbudljiva za vožnju, nova Corsa odiše luksuzom skupocenog automobila. Vrhunski materijali i karakteristike čine njenu unutrašnjost daleko najboljom u klasi.“, zvanicama se obratio poznati voditelj Ognjen Amidžić.

_MG_6296

Na binu su potom došli predstavnici Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Dragan Milutinović i Vladan Slavković, koji su direktoru Opela Draganu Nenadoviću uručili laskavo priznanje za automobil godine u Srbiji. „Ovo je treća Corsa koja dobija tutulu automobila godine u Srbiji, što je još jedan od dokaza da govorimo o impresivnom automobilu.“, izjavio je Dragan Milutinović i dodao da je Corsa i u mnogim zemljama u okruženja osvojila tutulu automobila godine kao i Auto Best nagradu u Evropi. „Nova Corsa svakako je zaslužila titulu auta godine jer je jedan od najpopularnjih novih malih automobila na tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, sa dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi.“, nadovezao se Vladan Slavković.

Moderna, peta generacija Corse nudi novi izgled i novo iskustvo u vožnji, uz novu šasiju i optimizovano upravljanje, kombinujući umetnost nemačkog inženjeringa i emocionalnog dizajna, vrhunsku digitalnu povezanost i odličan odnos cene i performansi. Nova generacija benzinskih i suštinski izmenjenih turbo dizel motora obezbeđuje novi nivo udobnosti, vrhunske performanse i nisku potrošnju goriva.

za bolji kvalitet snimka podesite rezoluciju na 720px

„Opel Corsa je potvrđena kao dugogodišnji najbolje prodavani model: kroz četiri generacije modela u periodu od 32 godine, 12,6 miliona jedinica prodato je širom Evrope. Ona je uvek bila veoma hvaljena, posebno zbog svog privlačnog izgleda i efikasne upotrebu prostora u okviru svojih kompaktnih dimenzija“, izjavio je generalni direktor Opela Dragan Nenadović. „Ubeđen sam da će nova, peta generacija, sa svojim novim nivoom udobnosti, modernim sistemima za pomoć vozaču i info-zabavnim sistemom nastaviti uspeh ovog modela. Sa petom generacijom modela Corsa želeli smo da ponudimo novo iskustvo u vožnji u ovoj klasi vozila po pitanju zadovoljstva, udobnosti i bezbednosti. Zbog toga naš najprodavaniji model dolazi na tržište sa toliko novih tehnologija“.

_MG_6180

Pritiskom na dugme, Gradski režim upravljanja, dostupan u standardnoj verziji sem ako je izabrana Opel Eye prednja kamera, povećava moć električnog servo upravljača pri manjim brzinama, što je posebno korisno pri manevrisanju u urbanim područjima sa gustim saobraćajem. Podrška pri pokretanju uzbrdo je takođe dostupna u standardnoj verziji. Ona vrši funkciju kočenja u trajanju od oko dve sekunde. Ovo sprečava kretanje unazad kada se vozilo kreće uzbrdo.

Nova Corsa uvodi niz sistema za pomoć vozaču, od kojih su mnogi bez premca u svojoj klasi. Napredna pomoć pri parkiranju nalazi parking mesta i automatski parkira vozilo, a da vozač ne mora da dodiruje upravljač. Ovaj ultrasonični sistem zasnovan na senzorima meri pogodna paralelna ili upravna parking mesta, računa putanju vozila i automatski parkira Corsu. Napredna pomoć pri parkiranju uvek dolazi sa Praćenjem bočnog mrtvog ugla, koje takođe koristi ultra-zvučne senzore da upozori vozača o neposrednom sudaru pri prestrojavanju. Senzori imaju domet od tri metra sa leve i desne strane vozila i mogu da opaze objekte ili druga vozila u mrtvom uglu vozača. Svaki put kada vozilo dođe u domet senzora, LED sijalica zasvetli u odgovarajućem bočnom retrovizoru. Druga generacija Opel Eye prednje kamere, sa Čitačem saobraćajnih znakova, Upozorenjem za napuštanje trake, Pomoći kod dugih svetala, Indikatorom odstojanja i Upozorenja na mogućnost čeonog sudara, još više poboljšavaju bezbednost u vožnji. Kako bi se još više povećala bezbednost, nova generacija Corse može se opremiti Bi-Xenon sistemom svetala koji uključuje svetlo za krivine.

za bolji kvalitet snimka podesite rezoluciju na 720px

Nakon kratkog predstavljanja zvezde večeri, usledila je revija LovingCorsa, brenda INES Atelier, koja je kao i sama Corsa zadivila sve zvanice. Kreatorka Ines Janković pronašla je inspiraciju za modele u nesvakidašnjem koloritu i napredim performansama nove Corse. Kolekcija LovingCorsa namenjena je sofisticiranoj ženi visokih zahteva, baš kao i sama Corsa. Studirane forme, ženstvene konture, kvalitetni materijali, uz dodir vanvremenskog glamura, jesu sama srž kolekcije.

za bolji kvalitet snimka podesite rezoluciju na 720px

Među brojnim zvanicama bili su ljudi iz različitih sfera javnog života Srbije. Uz prisustvo brojnih gostiju, novinara, Opelovih partnera, promocija se nastavila uz muzički izbor DJ Munje do kasno u noć.

Iz našeg ugla, sve je proteklo besprekorno, organizatori zaslužuju svaku pohvalu, kao i osoblje lokala Promenada gde je promocija održana.

Najmlađi ljubitelj automobila i Opela detaljno je proučio multimedijalni uređaj koji Corsa poseduje.

_MG_6598

Potpuno nova Corsa može se naručiti po ceni već od 10.600 eura, sa bogatom opremom.

Nova šasija nema ni jedan deo zajednički sa šasijom predhodnog modela. Stabilnost pri pravolinijskoj vožnji i skretanju povećana je zahvaljujući spuštanju centra gravitacije za 5 mm, čvršćem pomoćnom ramu i novoj geometriji vešanja, uključujući novi prednji zglob. Poboljšano je i naginjanje u krivini, odziv upravljača i karakteristike podupravljanja. Nove karakteristike amortizacije omogućavaju petoj generaciji modela Corsa da bolje filtrira vibracije usled vožnje preko rupa na putu i neravnih površina, što obezbeđuje vrhunsku udobnost u ovom malom automobilu. Razvoj potpuno nove električne arhitekture omogućava još prefinjeniji nivo interakcije različitih sistema u ovom automobilu. Nova geometrija upravljanja i kalibracija upravljačkog softvera pomažu novom, električnom servo upravljaču osetljivom na brzinu: on sada ima još precizniji odziv, te poboljšava užitak u vožnji i udobnost.

Glavna atrakcija ispod haube novog Corsa modela je Opelov novi benzinski trocilindarski, 1.0 ECOTEC turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem. Ovaj ultramoderni motor „džepnog formata“, koji je upravo debitovao u Opel ADAMU i koji je kreiran od nule, postavlja novi standard u svojoj klasi za veoma nizak nivo buke, vibracije i grubosti, kao i za visok nivo udobnosti u vožnji: kompaktni 1.0 ECOTEC turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem, u potpunosti napravljen od aluminijuma, sadrži kontra-rotirajuću balansnu osovinu – što je jedinstvena osobina za ovu klasu. Dostupan je u dve konfiguracije: sa 66 kW/90 ks ili 85 kW/115 ks. Obe verzije su naravno usklađene sa Euro 6 standardom, dok verzija sa 66 kW/90 ks prosečno troši samo 4,3 l/100 km uz emisije od samo 100 g/km CO2. Opelov mali benzinski motor nove generacije ne samo da se ističe po niskom nivou buke, već i po odličnom odzivu zahvaljujući velikom obrtnom momentu dostupnom na malom broju obrtaja. Obe verzije dostižu 170 Nm obrtnog momenta pri samo 1.800 rpm.

_MG_6530

Ponuda benzinskih motora takođe uključuje 1,2 i 1,4-litarske, četvorocilindarske motore. Novitet je 1,4-litarski turbo motor sa 74 kW/100 ks i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta dostupnog od 1.850 do 3.500 rpm. Ovaj motor je stoga motor sa najvećim obrtnim momentom u novoj ponudi motora za model Corsa. Naravno, oba motora su usklađena sa Euro 6 standardom.

Ponudu motora za model Corsa proširuju potpuno izmenjeni, prefinjeniji i takođe usklađeni sa Euro 6 standardom, 1,3-litarski CDTI motori sa 55 kW/75 ks i 70 kW/95 ks. U početku, najštedljivija dizel verzija modela Corsa, sa 70 kW/95 ks, petostepenim ručnim menjačem i sistemom za povraćaj kinetičke energije, smanjuje emisiju CO2 modela sa 3 vrata na 85 g/km, a potrošnju goriva na prosečnih 3,2 l/100 km. Ovo je donelo ovom modelu ocenu efikasnosti A+ (prema Uredbi EK br. 715/2007).

Međutim, vožnja nove Corse nije zabavnija i prijatnija samo zbog potpuno novih i razvijenijih motora. Uvođenje novih menjača takođe doprinosi boljem iskustvu vožnje i unapređenoj efikasnosti. Obe verzije 1.0 ECOTEC turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem uparene su sa potpuno novim šestostepenim manuelnim menjačem koji se izdvaja dizajnom sa manjim trenjem kod unutrašnjih komponenti i vrhunskom preciznošću pri menjanju brzina i udobnosti. U novoj generaciji Corse takođe je dostupan novi šestostepeni automatski menjač, koji uvodi viši nivo luksuza u vožnji u segmentu malih automobila i postavlja standard koji je prethodno bio rezervisan samo za više klase vozila. Pored nove Corse, Opel predstavlja i novu generaciju automatskog menjača, Easytronic 3.0.

Dizajneri nove Corse su kombinovali njenu popularnu, dinamičnu siluetu sa tečnim, izvajanim linijama i preciznim detaljima koji su tipični za Opelovu nagrađivanu filozofiju dizajna. Novi stil prednjeg dela auta uključuje elegantno izvajane farove, sa LED dnevnim svetlima u obliku krila, kao i masku u obliku trapeza sa dominantnom hromiranom rešetkom i Opelovim znakom. Ova prednja maska čini da nova Corsa izgleda još bolje na putu. Zadnji deo ima izvijen, sportski izgled: široka, horizontalno podeljena zadnja svetla čine auto vizuelno širim, a prelaze i na zadnju ramenu liniju, dajući Corsi još upečatljiviji stav. Sa dužinom od samo 4,02 metra, najbolje prodavani Opelov model i dalje nudi dosta prostora za do pet putnika – i u porodičnoj verziji sa 5 vrata i u sportskoj verziji sa 3 vrata.

Corsina visokokvalitetna kabina je takođe elegantna, moderna, a dizajneri su joj pružili novi nivo inspirišuće prefinjenosti. Kokpit svedenog dizajna organizovan je duž izduženih horizontalnih linija koje povećavaju osećaj prostranosti. Postavljen je oko upadljive konzole i instrument table. Dodatno dostupni IntelliLink info-zabavni sistem sastoji se od ekrana od 7 inča u boji, osetljivog na dodir, koji je savršeno smešten na centralnoj konzoli, između vozača i suvozača. Opelov nagrađivani info-zabavni sistem nudi optimalne mogućnosti povezivanja. Kompatibilan je sa Apple i Android uređajima, što Corsu čini najbolje povezanim malim automobilom na tržištu. Vozači mogu koristiti aplikacije poput BringGo za navigaciju, kao i Stitcher i TuneIn za slušanje radija i podkasta širom sveta. Integracija Apple iOS uređaja u IntelliLink sistem omogućava SIRI EYES FREE glasovnu kontrolu. Ovo dozvoljava vozačima da poslušaju primljenu SMS poruku ili da izdiktiraju SMS poruke i imejlove ne skidajući ruke sa upravljača i oči sa puta ispred sebe.

Opel sa novom Corsom samo dokazuje da sigurno korača putem uspeha o čemu govore i svi prodajni rezultati, a ne sumnjamo da će i nova Corsa oboriti rekord po broju prodatih primeraka. Sa Corsom ćemo se upoznati detaljnije, nadamo se uskoro.

 

Opel Srbija PR / Garaža

 

GALERIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *