Novi Toyota Prius osvojio je pet zvezdica na Euro NCAP testu

Novi Toyota Prius postigao je maksimalnih 5 zvezdica u nezavisnom testiranju sigurnosti Euro NCAP-a. Rezultat održava ugled Priusa kao jednog od najsigurnijih automobila u svojoj klasi, nastavljajući tradiciju osvajanja 5 Euro NCAP zvezdica na modelima prve i druge generacije.

Novi Prius nastavlja reputaciju ostalih hibridnih modela, uz odlične performanse na testiranju bezbednosti koje obavlja Euro NCAP. Treća uzastopna generacija Priusa koja je postigla bodovanje od pet zvezdica od strane nezavisne organizacije Toyota Safety Sense omogućava dodatnu zaštitu vozača i pomaže u izbegavanju nesreća ili smanjuje posledice sudara. Toyota New Global Architecture modularna platforma i korišćenje čelika visoke čvrstoće u izradi karoserije daju dodatnu snagu novom Priusu.

novi-prius-sub-large_tcm-3038-499709

Toyotino stalno unapređivanje sigurnosnih tehnologija pomoglo je Priusu – najprodavanijem hibridnom automobilu na svetu – da potvrdi Euro NCAP testiranje prema strožijim i širim kriterijumima, koji pokrivaju ne samo zaštitu putnika i pešaka u stvarnim scenarijima nesreća nego i kvalitet i raspon sigurnosne opreme na raspolaganju. Novi Prius postiže izvrsnih 92% za celokupnu zaštitu odraslih osoba u automobilu; 82% za zaštitu dece u vozilu; 77% za zaštitu pešaka u saobraćaju i 85% za ugrađenu sigurnosnu opremu.

U svom izveštaju, Euro NCAP je pohvalio novi Prius za maksimalne postignute rezultate u testu sudara sa bočne strane sa „dobrom zaštitom svih kritičnih delova karoserije“ i dodelio maksimalnu ocenu za Sistem upozorenja kod naglog kočenja (EBS). Ova sigurnosna funkcija je uključena u Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara, i u mogućnosti je da otkrije i reaguje na pešake, kao i vozila koja se nađu na putu novom Priusu.

prius-2_tcm-3038-686541

Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara je deo Toyota Safety Sense naprednog paketa aktivne sigurnosti, zajedno sa radarskim prilagodljivim tempomatom, sistemom prepoznavanja pešaka, sistemom upozorenja prilikom napuštanja saobraćajne trake sa pomoći i korekcijom upravljača, sistemom automatskog prebacivanja dugih i kratkih svetala i sistemom prepoznavanja saobraćajnih znakova – standard u svim novim Prius modelima (u zavisnosti od tržišta).  Ovaj paket integrisanih sigurnosnih sistema u novom Priusu je dodatno proširen Sistemom upozorenja za vozila u mrtvom uglu prilikom vožnje unapred (BSM) i vožnje unazad (RCTA). Novi Prius na „kreš“ testovima pokazuje snagu svoje „Toyota New Global Architecture“ modularne platforme i karoserije koje dobro koriste strateška pojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće kako bi apsorbovali i kanalisali udarce dalje od kabine.

novi-prius-main_tcm-3038-499707

Lansiran početkom ove godine, novi Prius postiže najveći napredak u poboljšanju efikasnosti kroz manju potrošnju goriva i nižu emisiju CO2, dok istovremeno pruža uglađenu i udobnu vožnju kao i poboljšani užitak u vožnji.

 

Toyota Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *