Opel Corsa i Choupette poziraju za Karla Lagerfelda

Modni kreator i fotograf Karl Lagerfeld uspeo je da nagovori posebnog top modela da mu se pridruži u jednom Opelovom projektu – u pitanju je Choupette Lagerfeld. Dizajnerova birmanska mačka je zvezda kalendara Opel Corsa za 2015. godinu.

„Stari recept ’supermodel na automobilu’ polako postaje dosadan. Karl Lagerfeld je otkrio novi pristup ovoj temi“, kaže šef marketinga u Opelu Tina Miler. Ona je prisustvovala snimanju sa Karlom Lagerfeldom i oduševljena je projektom. „Peta generacija Corse je upravo predstavljena. U protekle 32 godine fotografisana je sa brojnim supermodelima. Postojao je samo jedan, poseban način da se to prevaziđe: Choupette“.

Lagerfeld je snimio Choupette-in pohod na novu Corsu u jednom pariskom studiju. Njegov objektiv je zabeležio momente u kojima se ova zvezda sa 42.000 pratilaca na Twitter-u i sjajno plavim očima upoznaje sa svim detaljima novog Opela. Bez obzira na to da li se radi o njenim mekim šapama na upravljaču, skoku sa haube ili kratkoj pauzi u sedištu za decu – slavni fotograf i njegov model uspeli su da pokažu da nova Corsa pruža neverovatnu prostranost i kvalitet oličen prvoklasnim dizajnom.

2014 10 09_Lagerfeld_ekskluzivni_kalendar2

Sama činjenica da je jedna mačka zaista uživala u takvom projektu uopšte nije uobičajena. Ali Lagerfeldov prisan odnos sa Choupette omogućio je lako snimanje. „Choupette se odlično pokazala – baš kao što sam i očekivao od jedne zvezde. Bila je opuštena bez obzira na to da li je za upravljačem ili na krovu Opela. Uopšte nije bila napeta. Doduše, jeste odspavala dvanaest sati nakon što smo završili“, kaže Lagerferld. „Karl Lagerfeld je sinonim za estetiku, životni stil i eleganciju – baš kao i nova Corsa. Upravo to je ono što Karl Lagerfeld izražava svojim fotografijama. Ovo snimanje i kalendar još jednom su naglasili moto našeg brenda – inovativni automobili, revolucionarni dizajn i dopadljiv pristup“, dodala je Miler.

I ako je pre svega poznat po svojim kreacijama, Karl Lagerfeld je i renomirani fotograf čije su fotografije izlagane u mnogim muzejima širom sveta i objavljivane u nekoliko knjiga. Bio je fotograf mnogih modnih kampanja (Chanel, Fendi, Karl Lagerfeld) i saradnik mnogih poznatih magazina.

Ni Choupette nije novajlija u fotografskom studiju, iako nikada pre nije posvetila toliko vremena tom poslu kao sa Corsom. Poznata mačka je već pozirala za naslovnu stranicu nemačkog izdanja Voga u rukama supermodela Linde Evanđeliste.

Uzgred, i Linda Evanđelista je bila deo reklamne kampanje za Corsu krajem kada se pojavila u jednom Opelovom spotu zajedno sa supermodelima Kristi Tarlington, Tatjanom Patic, Kejt Mos i Naomi Kembel.

Choupette Lagerfeld je druga po redu mačka koja je imala glavnu ulogu u reklami za Opel Corsu. U reklami za prvu generaciju modela Corsa (1982 – 1993), crtani anti-heroj Tom jurio je miša Džerija koji je bio za upravljačem ovog malog agailnog automobila.

Peta genaracija Opel Corse impresionira svojim novim, jasno definisanim, i kao obično prostranim enterijerom, uz savršene mogućnosti povezivanja koje pruža IntelliLink info-zabavni sistem i sa ultra-modernim pomoćnim sistemima. Dinamična silueta Corse prati Opelovu dizajnersku filozofiju: izvajani oblici u kombinaciji sa detaljima precizne izrade. To je ono što nova Corsa ima na raspolaganju kako bi nastavila uspešnu priču dugu 32 godine u veoma konkurentnom segmentu.

Fotografije za Corsin kalendar koje je napravio Karl Lagerfeld biće izložene na svečanom otvaranju izložbe početkom sledeće godine. Prethodni Opelov kalendar, napravljen u saradnji sa Brajanom Adamsom, bio je fokusiran na Opel ADAM.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *