OPEL – Na sav gas

Opel vozila sa fabričkom garancijom za ugrađeni gas. TNG (skraćeno od Tečni Naftni Gas) je tečni naftni gas poznat još i kao autogas ili tečni gas. Pri relativno niskom pritisku pretvara se u tečnost i kao takav može se čuvati u tečnom obliku u rezervoaru vozila. U tečnom stanju tako zauzima samo 1/260 svoje gasne zapremine. To omogućava čuvanje relativno velike količine energije na malom prostoru u vozilu.

Izgaranjem 1 kg TNG-a dobija se znatno manje CO2 nego na primer izgaranjem benzina, koji emituje najviše CO2. Uz manju emisiju ugljen dioksida, TNG je i ekološki prihvatljiviji.

Uz stalne promene cena goriva i sve veću ekološku osvešćenost društva, Opel je svojim TNG modelima ponudio rešenje za one koji paze na troškove i okolinu. Opel nudi 7 TNG modela: Corsa, Astra (5 vrata i Sports Tourer), Zafira Tourer, Insignia, Meriva, Mokka i Adam.

PREDNOSTI TNG-a

 

EKONOMSKE PREDNOSTI

Proizvodeći TNG modele, Opel nudi privlačnu alternativu vozačima koji paze na troškove i okolinu. Bez obzira na godišnju kilometražu, s TNG-om znatno smanjujete troškove upravo preko cene TNG-a koja je gotovo dvostruko niža od cene benzina ili dizel goriva.

Bez pojačanog održavanja i uz dvostruko brži povrat investicije nego kod naknadne ugradnje, lako je izračunati višestruku isplativost Opel TNG modela.

op80_LPG

PRAKTIČNE PREDNOSTI

Bolji kvalitet zbog fabričke ugradnje TNG-a za koji se dobija puna garancija proizvođača. Motor je prilagođen posebnim zahtevima rada na TNG, a kupovina vozila koje je fabrički opremljeno motorom na TNG nosi brojne prednosti za kupce.

Dodatni rezervoar s TNG-om povećava vozni domet na više od 1.400 km kada se kombinuju TNG i benzin i do 500 km samo u TNG načinu rada.

Autogas ili TNG najšire je dostupno alternativno gorivo na svetu.

Opel-Meriva-LPG

SIGURNOST

Zahvaljujući detaljnim testovima (dole navedenim) i visokim standardima kvaliteta koji uključuju sveobuhvatno ispitivanje i crash testovima, Opel nudi koncept pogona na TNG, tzv. „ključ u ruke” i beskompromisno rešenje za kupca:

  • Testiranje pod punim opterećenjem na stazi
  • Testiranje na buku, vibracije i izdržljivost delova
  • Testiranje ponašanja pri kretanju
  • Funkcionalno testiranje sigurnosnih Sistema
  • Ispunjenje svih crash-test zaštitnih zahteva

Upravo se zato Opel TNG sistemi fabrički instaliraju u delove automobila koji su zaštićeni od sudara pa su stoga optimalno integrisani u sigurnosnu strukturu vozila.

Opel Astra LPG

EKOLOŠKE PREDNOSTI

  • Emisija CO2 u TNG načinu rada do 15% je manja nego kod uobičajenih verzija motora na benzin.
  • TNG oslobađa do 80% manje azot oksida od dizel motora i gotovo ne emituje čestice, ni čađ.
  • Opel modeli na autogas predstavljaju izvrsnu opciju za vozače koji žele sniziti troškove uz ekološki prihvatljiviju vožnju. Dostupni su uz nisku doplatu, fabričku ugradnju i punu fabričku garanciju.

 

 Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu Opel Srbija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *