Opel najavljuje električni automobil na baterijski pogon koji menja pravila igre: Ampera-e

Opel će sledeće godine lansirati revolucionarni novi električni automobil na baterije, čime će ovaj nemački brend nastaviti najveću i najdalekosežniju tržišnu ofanzivu u svojoj istoriji od 29 novih modela u periodu između 2016. i 2020. godine. Novi model sa 5 vrata i 5 sedišta nosiće ime „Ampera-e“. Ona će imati, ne samo duži domet sa potpuno napunjenim baterijama od većine električnih automobila, već i pristupačnu cenu. Izgrađena na elektrifikacijskom iskustvu stečenom na originalnoj Amperi, koja je postavila standard modernih električnih automobila u 2011, nova Ampera-e kombinuje inovativnu električnu mobilnost sa najsavremenijom povezanošću i uzbudljivom dinamikom u vožnji.

Najavljujući Amperu-e danas na simpozijumu CAR u Bohumu, u Nemačkoj, izvršna direktorka General Motorsa, Meri Bara (Mary Barra) je rekla: „GM i Opel ostaju uvereni da će električni automobili igrati ključnu ulogu u budućoj mobilnosti. Tehnologija Ampere-e, koja menja pravila, je značajan korak ka realizaciji te vizije. Naš novi automobil na električni pogon sa baterijama je, takođe, još jedan doprinos Opelovoj reputaciji stvaranja inovativog inženjerstva široko dostupnim.“

Trendovi poput urbanizacije i zaštite životne sredine takođe zahtevaju nove vrste mobilnosti i alternativnih pogonskih sistema. „Električna vozila imaju potencijal da stvore značajan doprinos zaštiti klime i redukciji emisije štetnih gasova“, rekao je CEO Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann). „Nova Opel Ampera-e će otvoriti put električnoj mobilnosti rušeći barijere visokih cena i kratkog dometa ovakvih vozila.“

Jedinstvene i kompaktne proporcije Ampere-e su vođene spljoštenim pakovanjem baterija ugrađenim ispod unutrašnje strane poda. Efikasno pakovanje ovih baterija takođe omogućava prostranu unutrašnjost za čak pet putnika i prtljažnik koji može da se poredi sa onima u klasi kompaktnih automobila.

Ampera-e će takođe ponuditi već nagrađivan sistem personalne povezanosti i servisne asistencije, Opel OnStar i tehnologije konektivnosti i info-zabave koje će neprimetno integrisati pametne telefone i druge elektronske uređaje u vozilo.

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *