CITROËN SpaceTourer

CITROËN SpaceTourer, moderno vozilo snažnog karaktera, svojim siluetama i mogućnostima unutrašnjeg uređenja, daje novi odgovor na potrebe savremenih porodica i onih koji vole da putuju sa prijateljima, ali i odgovor za one koji će da ga koriste u profesionalne svrhe. Zahvaljujući novoj platformi, SpaceTourer nudi dinamično ponašanje i potrošnju po kojoj je Best in Class. Opremljen je tehnologijama koje garantuju visok nivo bezbednosti i koje olakšavaju svakodnevni život. SpaceTourer, koji predstavlja pravog pratioca za intenzivan život bez granica, biće premijerno predstavljen na Ženevskom salonu.

Sa SpaceTourer-om, brend upotpunjuje svoju ponudu i potvrđuje sposobnost da se, u segmentu furgona, popne u višu klasu. SpaceTourer je optimističan, praktičan i dobar pratilac u svakodnevnici koji olakšava život i nudi bezbroj mogućnosti.

Polivalentan i poseban, CITROËN SpaceTourer je dostupan u 3 verzije. Prilagođen je potrebama savremenih porodica, ali i potrebama poslovnih korisnika.

SpaceTourer čine:

– dizajn fluidnih linija, bez agresivnih oblika, za izgled koji odiše smirenošću. Stil SpaceTourer-a istovremeno je energičan i pouzdan, visok prednji deo mu omogućava da dominira na putu i daje mu ceo njegov karakter;

16S17-1400x800

– arhitektura je u službi udobnosti, praktičnosti i prilagođena je svim upotrebama. Njegova modularna platforma po uzoru na EMP2 nudi više mesta u kabini, veći prtljažnik i lakše upravljanje. Dostupne su 3 dužine, među kojima i verzija od 4,60 m u koju može da stane čak 9 osoba, što ga čini idealnim pratiocem i na selu i u gradu. Zahvaljujući visini od 1,90 m, lako može da pristupi parkinzima. Vrlo je funkcionalan i ima klizna vrata sa automatskim otvaranjem, zadnje staklo koje može da se otvori i mnogobrojne pregrade;

16S19-1400x800

– udobnost koja je u službi i telu i duhu, podignuti vozačev položaj, klizna i okretna sedišta koja se prilagođavaju različitim upotrebama, kao i stakleni krov. Zadovoljstvo je pojačano sjajnom zvučnom izolacijom i vrhunskom udobnošću u vožnji;

– tehnologije koje olakšavaju život, a sve ove tehnologije i usluge su omogućile SpaceToureru da osvoji maksimalnih 5 zvezdica na testiranju EuroNCAP.

– dizel motori poslednje generacije iz porodica BlueHDi do 180KS i 400Nm, za nivoe potrošnje i emisije CO2 «Best in Class» u segmentu (BlueHDi 115 S&S BVM6 : 5,1l/100 km i 133 g CO2), i ograničeni troškovi upotrebe.

SpaceTourer, na prvi pogled, osvaja svojom prostranošću. Odlikuje se dizajnom razvijenim u cilju funkcionalnosti i praktičnosti. On nema granica, moderan je, a svojim snažnim i elegantnim stilom poziva na izlete i poslovna putovanja, i u gradskom okruženju i prema egzotičnim odredištima. Kako bi se naglasili ovi stilski aduti, za SpaceTourer je dostupno 9 boja, a za savršeni izgled, može da ima aluminijumske felne 17’’Curve.

CITROËN SpaceTourer ima novu verziju modularne platforme EMP2 koja se koristi na C4 Picassu i Grand C4 Picassu. Ostatak platforme je potpuno osmišljen za SpaceTourer. U njegovu ojačanu strukturu su smeštene nove posebne osovine (prednja i zadnja koje mogu da podnesu teret do 1 400 kg). Zahvaljujući modularnosti platforme, moguća su 2 međuosovinska rastojanja (2,92 m i 3,27m).

SpaceTourer je dostupan u 4 verzije:

– SpaceTourer Feel i SpaceTourer Shine, koji se nude u 3 dužine i sa 5, 7 ili 8 mesta. Ove verzije su prvenstveno namenjene brojnim ili nekonvencionalnim porodicama, kao i svima koji vole da putuju sa prijateljima. Njihova unutrašnjost može da se prilagodi zahvaljujući kliznim sedištima, za optimalnu zapreminu prtljažnika i više prostora za noge (za one koji to žele). Sedišta sa podesivim naslonima, koja mogu da se preklope (suvozačevo sedište i sedišta u 2. i 3. redu), omogućavaju prevoz kabastih predmeta koji su potrebni za zabavu ili za kuću.

– SpaceTourer Business je ponuđen u 3 dužine i sa 5 – 9 mesta. Ova verzija, vrhunskog stila je prvenstveno namenjena profesionalnim vozačima za prevoz osoba (hotelski prevoz, taksi,…). On može da se konfiguriše po izboru (broj sedišta i oprema) i, na taj način, omogućava odabir vozila skoro po meri.

– SpaceTourer Business Lounge je ponuđen u 2 dužine M i XL, i dostupan je sa 6 ili 7 mesta. Zavisno od upotrebe, on može da postane pravi « salon ili mobilna kancelarija », sa posebnim kožnim sedištima leđima okrenutim putu (u 2. redu), kliznim stolom koji može da se preklopi, kao i dodatno zatamljenim zadnjim staklima za više privatnosti. Namenjen je poslovnoj upotrebi (vozila sa šoferom, prevoz poznatih osoba …). Odlikuje se visinom od 1,90 m pa se lako kreće u svim uslovima i na svim mestima, kao što su podzemne garaže u gradu, stambeni kompleksi, tržni centri ili aerodromi, gde se vozila iz tog segmenta ponekad otežano kreću.
Tu je i veliki broj otvorenih ili zatvorenih pregrada: donja pregrada za rukavice sa utičnicom od 12V i USB utičnicom, gornja pregrada za rukavice, koja može da bude osvetljena i rashlađena, držači za čaše sa obe strane instrument table, centralna pregrada i dve velike pregrade u prednjim vratima u koje stane flaša od 1,5l. Putnici mogu da uživaju u praktičnoj opremi: preklopivi stočići, zavese za zaštitu od sunca, utičnice od 12V i 220 V…

16S10-1400x800

SpaceTourer je opremljen nosačem motora koji prigušuje vibracije sa poboljšanim zglobovima za ublažavanje udaraca. Kako bi se garantovala maksimalna udobnost, sa putnicima u vozilu ili bez njih, opruge su promenljive čvrstoće, a amortizeri promenljive amortizacije prilagođene opterećenju, « pasivnog » sistema koji omogućava promenu prigušenja zavisno od položaja karoserije. Zahvaljujući ovim tehničkim svojstvima, SpaceTourer nudi nivo udobnosti daleko iznad standarda u tom segmentu, i to za sve putnike.

Osim funkcija koje su korisne u svakodnevnom životu, poput otključavanja i pokretanja vozila bez ključa (ADML), bočnih kliznih vrata sa automatskim otvaranjem ili koja se otvaraju pritiskom na komandu, CITROËN SpaceTourer nudi razne tehnologije koje olakšavaju vožnju kao što su:

– novi ekran osetljiv na dodir od 7’’, koji je brend uveo na modelu SpaceTourer, omogućava upravljanje svim funkcijama medija, telefona i navigacije.

– funkcija Mirror Screen koja omogućava potpuno sigurno korišćenje aplikacija sa pametnog telefona na ekranu od 7’’.

– displej u visini glave, omogućava vozaču da neprekidno gleda put i da, u vidnom polju, ima sve bitne informacije za vožnju.

– automatsko uključivanje dugih svetala. Ovaj sistem upravlja zamenom dugih i kratkih svetala, zavisno od toga da li detektuje vozila u saobraćaju.

– Top Rear Vision. Potpuno ekskluzivni sistem, pomoću kojeg zadnja kamera šalje prikaz zadnjeg prostora do 180°, gledano sa visine, na ekran osetljiv na dodir od 7’’. Kada se vozilo približi prepreci, sistem sam približi sliku zadnjeg prostora kako bi se tačnije prikazala preostala udaljenost.

– Grip Control, sistem protiv proklizavanja koji poboljšava prianjanje prednjih točkova, zavisno od vrste terena.

– Upozorenje o nenamernom prelasku linije (AFIL), sistem koji upozorava vozača kada vozilo pređe crtu, a da migavac nije uključen.;

– ultrazvučni Sistem za nadzor mrtvog ugla, koji narandžastom diodom ugrađenom u ugao retrovizora, obaveštava vozača o prisustvu vozila u mrtvom uglu.

– Ograničenje brzine: prepoznavanje saobraćajnih znakova i upozorenja. Prava novina, ovaj sistem radi pomoću kamere smeštene u gornjem delu vetrobranskog stakla i upotpunjuje podatke navigacionog sistema (opcija). Tako vozač, u svakom trenutku, raspolaže informacijama o trenutnim ograničenjima u saobraćaju. Kada kamera prepozna saobraćajni znak sa ograničenjem brzine, vozač može pritiskom komande da prihvati preporučenu brzinu
i da je postavi kao brzinu limitatora ili regulatora;

– Coffee Break Alert šalje vozaču upozorenje, posle dva sata neprekidne vožnje, a zatim ponavlja upozorenje ako vozač nastavlja da vozi još jedan sat.

– Driver Attention Alert. Ovaj sistem nadzire ponašanje vozača preko višenamenske kamere smeštene u gornji deo vetrobrana. U slučaju umanjene pažnje, vozal dobija zvučno i vizuelno upozorenje;

– Prilagodljiv regulator brzine – omogućava vozaču da dopusti vozilu da se prilagodi brzini vozila ispred njega.

– Collision Risk Alert (ARC), sistem koji obaveštava vozača kada postoji opasnost od neposrednog sudara kako bi vozač reagovao. Upozorenje je zvučno i vizuelno.

– Active Safety Brake. Uvodi ga CITROËN SpaceTourer – omogućava smanjenje telesnih povreda putnika time što koči umesto vozača zahvaljujući višenamenskoj kameri, koja je smeštena u gornjem delu vetrobranskog stakla.

Citroen Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *