Podrška srbiji od strane vozača WTCC

Dušan Borković ne zaboravlja svoj narod i zemlju koju predstavlja na svim svetskim kontinentima. Naš najbolji automobilista, prvi Srbin koji učestvuje u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC), nastavio je s pružanjem pomoći poplavljenim područjima i ugroženom stanovništvu.

Na predstojećem trkačkom vikendu u Austriji na stazi Salcburgring, Borković će na svom Chevrolet Cruze #98 automobilu ispisati poruke „Reci, podrži spasi. Pomozi Srbiji“, #support Serbia i  http://floodrelief.gov.rs.

Akciji se odmah priključio Borkovićev NIS Petrol by Campos Racing tim, kao i njegov klupski kolega, Francuz Hugo Valente koji je takođe izlepio svoj automobil.

hugo valente
Katastrofa svetskih razmera koja je pogodila region duboko je potresla i ostala najslavnija automobilska imena, zvaničnike FIA i organizatore WTCC trka u Austriji. Nakon što ih je Borković upoznao sa načinima na koje mogu da pošalju pomoć, bezrezervno su se odazvali pozivu na solidarnost.

tiago monteiro and gabriele tarquini
„Ne mogu rečima da opišem podršku koju osećam ovde na svakom koraku. Svi vozači priključili su se akciji pružanja pomoći nastradalima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile naš region. Podršku smo dobili od FIA WTCC-a, kao i od Eurosporta koji će i u toku prenosa trka pominjati akciju prikupljanja pomoći. Paralelno sa pripremama za trke sa svojim timom na sve načine animiramo i ostale da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji, pa smo tako iz Srbije poneli i bedževe „Support Serbia“ koje ovde delimo“
– rekao je Borković kojeg u Salzburgu očekuje novi trkački vikend.

duca
Najbolji srpski automobilsta vozi kvalifikacije u subotu u 14:30, u nedelju je prva trka u 10 časova, a druga u 13:45.

 

Dušan Borković PR

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *