Porsche 911 Carrera RS 3.8 i Transformersi

Najnoviji Transformersi: Film „Buđenje zveri“ očekuje svoju svetsku bioskop-sku premijeru početkom juna. Jedan od glavnih likova u filmu je i Autobot “Mi-raž” i to kao legendarni Porsche 911 Carrera RS 3.8, da budemo precizniji.

Početkom juna, vraćamo se akciji i spektaklu koji je osvojio ljubitelje filma širom sveta – Transformersi: Buđenje zveri odvodi publiku u pustolovinu i 90-te u kojima će Autoboti i potpuno nova frakcija Transformersa – Maksimalsi – zajedničkim snagama krenuti u predstojeću borbu za Zemlju.
Za svoj automobilski oblik Autobot “Miraž” uzima legendarni Porsche 911 Carrera RS 3.8 (964), i pridružuje se Transformersima u bitci koja im predstoji. “Miraž” se bori na strani sile dobra uz Optimus Prajma.

“Carrera 911 RS 3.8 ne samo da je savršena zato što se radnja filma dešava 1994, već i zbog karakternih osobina ‘Miraža’”, kaže Oliver Hofman, rukovodilac marketin-ških komunikacija u kompaniji Porsche AG. “On je čvrst lik dobrog srca i manje doze povremenog buntovništva.”

MIRAGE in PARAMOUNT PICTURES and SKYDANCE Present
In Association with HASBRO and NEW REPUBLIC PICTURES
A di BONAVENTURA PICTURES Production A TOM DESANTO / DON MURPHY Production
A BAY FILMS Production “TRANSFORMERS: RISE OF THE BEASTS”

Legendarni automobil postaje filmski heroj
Podaci pokazuju da je Porsche napravio samo 55 komada Carrera RS 3.8, što taj model čini izuzetno retkim istorijskim automobilom. Kako bi se izbegao rizik od ošte-ćenja, tokom snimanja nije koriščen originalni model. Umesto toga, napravljeno je pet automobila za potrebe snimanja koji spolja izgledaju tačno kao 964, ali oni zapravo nisu originalni modeli Porsche 911 Carrera RS 3.8. Sa druge strane, za stvaranje autentičnog zvuka motora za Miraž korišćen je pravi 911 RS 3.8 kako bi film bio što verodostojniji. “ Bilo je izuzetno važno predstaviti zvuk modela 911 koji je prikazan u filmu,” navodi Aiša Koker, potpredsednica marketinga Porsche Cars za Severnu Ameriku. “Projekat je bio izuzetno ambiciozan zbog broja potrebnih auto-mobila iz ograničene proizvodnje 911. Oduševljeni smo rezultatom i nadamo se da će i publika biti oduševljena.”

Svaki od automobila na filmu ima određeni zadatak. Na primer, jedan automobil je preinačen da vozi u rikverc većim brzinama; drugi je bio posebno pripremljen za kaskaderske sekvence, još jedan je bio kontrolisan izvan vozačeve kabine za scene koje se fokusiraju na glumca u kabini.

“Oduševljeni smo što radimo s Porsche timom na ovom jedinstvenom, integrisanom partnerstvu koje je naš Autobot Miraž oživeo na jedan jedinstven, prepoznatljiv i ne-zaboravan način pokazujući karakter pustolovnog, herojskog duha i Bota i automo-bila”, dodaje Ajrin Trahtenberg, starija potpredsednica Paramount globalne marke-tinške partnerske mreže.

 

Porsche Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *