Rast prodaje KIA vozila u Evropi

Po podacima koje je nedavno objavilo evropsko automobilsko udruženje (ACEA) korejski gigant Kia je u prvih šest meseci ove godine prvi put u svojoj istoriji u Evropi premašila 180.000 prodatih vozila i na dobrom putu je da ostvari još jednu rekordnu godinu.

U prvom polugodištu 2014. Kia je u Evropi zabeležila rekordnu prodaju 185.882 vozila, što predstavlja povećanje od 5,5% u odnosu na isto razdoblje 2013. Ovakav održiv rast znači da Kia i dalje povećava svoj rast na oporavljajućem evropskom tržištu, koje se u prvih šest meseci ove godine povećalo za 6,2% u odnosu na isti period prošle godine. Kia inače svoju prodaju na Starom kontinentu konstantno povećava od 2008. godine.

Kijino najveće evropsko tržište i dalje ostaje Velika Britanija gde su ove godine prodali više od 40.000 vozila.

“Zadnji prodajni podaci pokazuju da Kia postiže dugoročni rast prodaje u Evropi, što je naš tržišni udeo u samo 5 godina sa 1,7% povećalo na 2,7%,” rekao je prilikom objave rezultata Michael Cole, izvršni direktor u Kia Motors Europe i dodao “Ovo je naše najbolje prvo polugodište po pitanju prodaje Kije u Evropi uopšte, a naša atraktivna gama modela i visok stepen brige za sve naše stranke i dalje ubiru plodove i privlače nove kupce.”

canvas

Kijini najprodavaniji modeli u ovoj godini su nedavno poboljšani Sportage (49.987 vozila – čak 17-odstotno povećanje u odnosu na isti period 2013.) i porodica cee’d – hatchback, sporty wagon i pro_ceed (40.624 vozila), koji se proizvode u Kijinoj fabrici u slovačkoj Žilini. Mališani Kia Rio (31.149) i Picanto (27,290) takođe ostaju popularni kod evropskih kupaca.

 

KIA Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *