Renault predstavlja dve nove verzije modela Trafic – Passenger i SpaceClass

Renault predstavlja dve nove verzije modela Trafic za prevoz putnika koje će ispuniti sve vaše potrebe. Potpuno novi Renault Trafic je dostupan u verzijama Passenger, za prevoz više putnika, ili SpaceClass, za prevoz VIP klijenata. Traficov DNK je sad snažniji nego ikada. Deluje moćnije, unutrašnjost je optimizovana, ponuda motora je bogatija, a performanse sigurnije.

Potpuno novi Trafic Passenger je posebno prilagođen velikim porodicama, kompanijama i državnim službama zaduženim za prevoz putnika. Ispunjava potrebe za modularnijim rasporedom sedišta, bez kompromisa u pogledu udobnosti i skladištenja.

Potpuno novi Renault SpaceClass je namenjen zahtevnijim kupcima, onima koji žele prilagodljivost, prostor i ekskluzivnu udobnost.

– Kompanije za prevoz putnika i VIP klijenata će uživati u verziji Signature sa kožnim presvlakama i unutrašnjošću na nivou poslovne klase. Sa lakoćom se pretvara u dnevnu sobu na točkovima sa pet sedišta okrenutih jedna prema drugima i pojedinačnim sedištima koja se mogu klizati i okretati.

Potpuno novi Trafic Passenger i potpuno novi SpaceClass će biti dostupni od juna 2021.

„Nakon više od dva miliona primeraka prodatih u periodu od 40 godina, Renault ojačava DNK svog legendarnog Trafica izražajnijim dizajnom, snažnijim performansama i sigurnošću, počevši od verzija za prevoz putnika. Novi Renault Trafic Passenger, za prevoz putnika, i novi Renault SpaceClass, za prevoz VIP klijenata, krasi elegantniji i izražajniji dizajn, opremljeni su novim sistemima za pomoć u vožnji i dostupni sa bogatijom ponudom motora. Ova vozila itekako spadaju u sferu automobila za privatne kupce. Dizajnirani su za lokalne uprave i velike porodice, prevoznike VIP klijenata i kupce koji su željni pustolovina pa će svako pronaći verziju za sebe. Komercijalna verzija novog Renaulta Trafic će biti dostupna krajem 2021.”
Jean-Baptiste Mauduit, komercijalni direktor odeljenja za kombije, Grupa Renault.

SPOLJAŠNJI DIZAJN PREFINJENIJI I ENERGIČNIJI

Elegantniji i izražajniji prednji kraj potpuno novog Renaulta Trafic Passenger i SpaceClass potpuno je redizajniran kako bi privukao obe vrste kupaca, privatne i poslovne. Full LED svetlosni potpis u obliku slova C sada je modernijeg dizajna, a dostupna je i nova boja, karmin crvena.

Potpuno nov, izražajniji prednji kraj
Potpuno novi Trafic Passenger i potpuno novi SpaceClass pokazuju svoju jedinstvenu posebnost vodoravnim poklopcem motora i vertialnom prednjom maskom koji mu daju moćniji izgled. Diskretni branik dizajnu daje dozu prefinjenosti, a nova LED svetla povezana tankim hromiranim umetkom ističu posebnost vozila. Svetlosni potpis u obliku slova C takodje je obnovljen.

Potpuno nova boja karoserije: karmin crvena
Potpuno novi Trafic Passenger u salone stiže sa potpuno novom bojom koja privlači poglede: karmin crvena. Kako bi svi koji se bave prevozom osoba pronašli ono što traže, potpuno novi Trafic Passenger će biti dostupan u šest drugih boja: ledeno beloj, ponoćno crvenoj, planinski sivoj, gradski sivoj, komet sivoj i magma crvenoj.
Dašak elegancije potpuno novom SpaceClassu donose četiri metalik boje: ponoćno crna, planinski siva, komet siva i karmin crvena.

Elegantniji izgled
Potpuno novi Renault Trafic Passenger i SpaceClass sada dolaze sa 17-inčnim naplatcima (dijamantske obrade za SpaceClass) i elegantnijim poklopcima točkova. Novi električni retrovizori i bočne zaštite usklađeni su sa bojom karoserije za uglađeniji izgled. Novi izgled upotpunjen je hromiranim okvirima svetala za maglu.

DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI: SPOJ PROSTRANOSTI I MODERNOG DIZAJNA

Unutrašnjost je potpuno obnovljena. Ima najviše prostora za glave u klasi – čak 935 mm. Zahvaljujući boljoj organizaciji pretinaca za odlaganje optimizovana je zapremina pretinaca od 86 l. Potpuno novi Traffic Passenger i potpuno novi SpaceClass dostupni su u dve dužine i mogu prevesti do devet osoba uz 1,8 m3 teretnog prostora.

Ugodnija, savremenija unutrašnjost
Nova armaturna ploča u boji crnog titana istaknuta horizontalnim umetkom koji se proteže u obloge vrata odaje utisak dodatnog prostora. Instrument tabla ima moderan ekran u boji za bolju vidljivost. Nova hromirana ručica menjača sada je usklađena sa komandama klima-uređaja.

Potpuno novi SpaceClass ističe se ekskluzivnom armaturnom pločom meteorski sive boje za elegantniji izgled i kožnim presvlakama sedišta kao i hromiranim umetcima upravljača kojima će osvojiti i najzahtevnije kupce.

Ergonomičniji i udobniji putnički prostor
Unutrašnjost potpuno novog Trafica Passenger i SpaceClassa raspolaže sa najviše prostora za glave putnika, čak 935 mm. Krasi je potpuno novi dizajn sa instrument tablom u boji sa većim, lakše čitljivim instrumentima. Komande tempomata sa limiterom brzine smeštene su na upravljaču. Za još veću udobnost promenjen je raspored svetala upozorenja; svetlo upozorenja na nizak nivo goriva je smešteno niže, a svetlo upozorenja na pregrevanje motora više. Komande su postavljene ispod ekrana multimedijalnog sistema za bolju ergonomiju.

Optimizovan kokpit sa boljim rasporedom pretinaca
Zapremina pretinaca za odlaganje u armaturnoj ploči iznosi 17,7 l u verziji Trafic Passenger odnosno 13,2 l u verziji SpaceClass. Dva nova pretinca za odlaganje su: jedan ispred vozača i jedan u sredini. Pretinci su dostupni sa poklopcem ili bez njega i kao takvi imaju zapreminu od 2,3 l i 6 l (bez poklopca) odnosno 0,8 i 3 l (sa poklopcem). Pored toga tu je i klizna ladica Renault Easy Life sa izdašnih 6,6 l lako dostupnog prostora. Pretinci u vratima ukupnog kapaciteta 14,6 l su praktičniji nego pre. Veći pretinci u donjem delu vrata imaju po 7 l, a manji imaju po 0,3 l i isti su i u vozačevim i u suvozačevim vratima. Između sedišta smešten je ravni, ergonomičniji oslonac za ruke.

Dužina, prostor… nemerljive dimenzije
Potpuno novi Trafic Passenger i SpaceClass su dostupni u dve dužine. U zavisnosti od odabrane verzije prtljažnik ima zapreminu od 1 m3 u verziji L1 sa podignutim drugim i trećim redom sedišta odnosno 6 m3 u verziji L2 sa spuštenim drugim i trećim redom sedišta. Sa dovoljno prostora za devet osoba i njihov prtljag ispunjava sve potrebe profesionalnih i privatnih korisnika koji zahtevaju maksimalnu prilagodljivost i udobnost.

KORAK BLIŽE TEHNOLOGIJI PROŠIRENE STVARNOSTI

Potpuno novi Renault Trafic Passenger i SpaceClass su opremljeni sa više tehnologije, novim 8” ekranom osetljivim na dodir i bežičnim punjačem pametnog telefona. Povezivost je podignuta na viši nivo najnovijim multimedijalnim sistemom sa navigacijom, Renault EASY LINK (kompatibilnim sa sistemima Android Auto i Apple CarPlay).

Više povezivosti za vozače
Potpuno novi Trafic Passenger i SpaceClass opremljeni su tehnologijom nove generacije. Multimedijalni i sistem navigacije Renault EASY LINK sa 8” ekranom i bežičnim punjačem pametnog telefona (15 W) će vam omogućiti celodnevnu povezanost.

I pored svega, tehnologija sa svrhom
Potpuno novi Trafic Passenger i SpaceClass su opremljeni Renaultovom karticom za upravljanje slobodnih ruku. Reč je o sistemu koji otključava vozilo kad mu se vozač približi, bez dodirivanja vozila. Tehnologija u službi udobnosti koja će vam olakšati svakodnevnu vožnju.

PRAKTIČNI SISTEMI ZA POMOĆ U VOŽNJI ZA VEĆU SIGURNOST

Za zaista bezbrižnu vožnju potpuno novi Trafic Passenger i potpuno novi SpaceClass opremljeni su sistemima za pomoć u vožnji najnovije generacije: adaptivnim tempomatom, sistemom kočenja u slučaju nužde, upozorenjem na nenamernu promenu saobraćajne trake i upozorenjem na vozilo u mrtvom uglu. Još jedna od novih sigurnosnih karakteristika je i prednji vazdušni jastuk na desnoj strani koji je dovoljno veliki za oba putnika na prednjoj klupi.

Adaptivni tempomat
Sistem održava konstantnu brzinu vozila i pritom održava sigurnosni razmak između vas i vozila ispred. Kamera i radar ugrađeni u prednji kraj mu omogućavaju rad pri brzinama između 30 km/h i 170 km/h. Kad je uključen, sistem upotrebljava motor i kočnice za ubrzavanje odnosno kočenje kako bi održao razmak od vozila ispred.

Sistem aktivnog kočenja u slučaju nužde
Na osnovu podataka koje dobije od radara i kamere sistem izračunava udaljenost od vozila ispred. Ovaj sistem funkcioniše pri brzinama između 7 km/h i 80 km/h. Ako otkrije opasnost od sudara upozoriće vozača vizuelnim i zvučnim signalom. Ako vozač ne zakoči dovoljno snažno ili uopšte ne zakoči, sistem će automatski aktivirati kočnice.

Upozorenje na nenamernu promenu saobraćajne trake
Vizuelnim i zvučnim signalom vozač se upozorava da je nenamerno prešao preko pune ili isprekidane linije. Radi pri brzinama između 70 km/h i 180 km/h i ima tri nivoa osetljivosti (rano, srednje i kasno).

Upozorenje na vozilo u mrtvom uglu
Novi bočni retrovizori su prošireni na 294 cm², čime se povećava vidljivost, a time i sigurnost. Opremljeni su sistemom upozorenja na vozilo u mrtvom uglu koji pomaže prilikom manevrisanja i prestrojavanja.
Sistem funkcioniše pri brzinama između 25 km/h i 140 km/h i upotrebljava osam ultrazvučnih senzora (na bočnim stranicama i zadnjem kraju automobila) za prepoznavanje pokretnih objekata, uključujući motocikle. Kad sistem u mrtvom uglu otkrije drugo vozilo u odgovarajućem retrovizoru upali se LED svetlo.

Sistem za otkrivanje umora vozača
Sistem je aktivan iznad 60 km/h i upozorava vozača ako primeti da je umoran zvučnim signalom i prikazom poruke na instrument tabli. Otkrivanje umora se zasniva na analizi reakcija vozača (pokreti upravljača, upotreba pokazivača smera ili brisača, vreme vožnje bez pauze). Sistem se može uključiti ili isključiti putem multimedijalnog sistema Renault EASY LINK ili na instrument tabli.

BOGATIJA PONUDA MOTORA BLUE DCI SA AUTOMATSKIM MENJAČEM EDC

Potpuno novi Trafic Passenger i potpuno novi SpaceClass sad su dostupni i sa dva motora Blue dCi koji će odgovarati svačijim potrebama. Motori su opremljeni sistemom Stop & Start i ispunjavaju zahteve norme Euro 6D Full.

Motori Blue dCi prilagođeni širokom rasponu upotreba
Početni motor je potpuno novi Blue dCi 110 sa 6-stepenim ručnim menjačem. Sledi ga potpuno novi Blue dCi 150 sa dodatnih 5 KS i 6-stepenim ručnim menjačem ili 6-stepenim automatskim menjačem EDC.

Menjač EDC: udobnost, štedljivost, odzivnost
6-stepeni automatski menjač sa dve spojke EDC, povećava udobnost i odzivnost brzim i preciznim promenama stepena prenosa.
Radi na principu menjanja između parnih i neparnih brzina i predodabira stepena prenosa.

Potpuno novi Trafic Passenger i potpuno novi SpaceClass će se proizvoditi u Renaultovoj fabrici u Sandouvilleu u Francuskoj.

Renaultova fabrika u Sandouvilleu je prikupila 57 godina iskustva i stručnosti od otvaranja 1964. Kroz svoju istoriju je proizvela više od 8 miliona vozila. Sa njenih proizvodnih linija je sišlo čak 15 modela; od Renaulta 16 do 21 (1964. – 1993.) zatim od Lagune do Espacea IV (1992. – 2014.) U međuvremenu je Renaultova fabrika u Sandouvilleu okrenula novo poglavlje proizvodnjom novog Renaulta Trafic. U 2020. fabrika je proizvela 106.390 primeraka Renaulta Trafic, čime je ukupna proizvodnja prešla brojku od 800.000.

Renault Tech već više od 10 godina oblikuje, proizvodi i prodaje prerađena vozila Grupe Renault za privatne, poslovne i flotne kupce. Zahvaljujući bogatom iskustvu u fabričkim preradama, Renault Tech je prošle godine preinačio gotovo 270.000 vozila, potpuno u skladu sa standardima Grupe. Ova kompanija je prisutna u šest zemalja i broji 358 zaposlenih na 14 različitih lokacija, od kojih 12 u sastavu Renaultovih fabrika.

Za model Trafic Renault Tech nudi širok spektar prerada (npr. drvene ili polipropilenske obloge, ojačane brave, alarm, pripreme za preradu u mobilne kućice itd.) kao i prepravke za prevoz osoba sa poteškoćama u kretanju.
Zahvaljujući Renault Techu, Renault je jedini evropski proizvođač automobila sa više od 30 godina iskustva u preradama vozila za osobe sa invaliditetom. Renault Tech je francuski predvodnik u ovom području. Ima vlastitu fabriku u Heudebouvilleu u Francuskoj za proizvodnju vozila prilagođenih svim vrstama invaliditeta.

 

Renault Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *