Rudi Pešović u poseti ASK Sport Auto Vesnić

Novi automobil Rudija Pešovića već je više od mesec dana u garaži ASK Sport Auto Vesnić i radovi na njegovoj pripremi za sezonu 2015 uveliko su u toku. Pešović, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, kratki boravak u Srbiji iskoristio je da po prvi put vidi uživo svoj Seat Toledo S2000 sa kojim planira da se takmiči u okviru šampionata centralne Evrope na kružnim stazama i upozna se sa tokom priprema za narednu takmičarsku sezonu.

„Evo po prvi put sam tu da vidim automobil ili bar ovo što je od njega ostalo.“ – kroz smeh je započeo razgovor Pešović – „Vesnići su iz njega već izvadili motor, menjač, amortizere … pa je ispred mene gotovo gola školjka. Naravno to je veliki plus za Vesnićevu ekipu koja je ozbiljno ušla u projekat i sa kojom ću sarađivati ove a nadam se i mnogo narednih godina. Sa Mikicom sam razvio ozbiljnu strategiju razvoja jednog trkačkog tima i ovo je samo prvi deo onoga što planiramo u budućnosti. Stari motor iz Seata koji je bio havarisan je već u Linhenštajnu kod čuvenog tjunera VW-a i Seat-a Lehmann Motorentechnick a ovih dana odlučujemo da li ostajemo na originalnom agregatu sa 20 venitila ili prelazimo na 16v novije generacije. Performanse automobila dodatno povećavamo i smanjenjem mase, što je dozvoljeno pravilima CEZ-a, pa su poručena karbonska vrata i haube. Na Vesnićima je da sve pedantno spakuju kako to samo oni znaju i verujem da ćemo imati veoma brz automobil. Prve testove očekujem u martu 2015.“ – istakao je Pešović.

Pesovic - Vesnic_1

Sa druge strane Mikica Vesnić iako još uvek nije siguran šta će voziti u sezoni 2015 ozbiljno se posvetio novom trkačkom automobilu u svojoj garaži u Gorjanima kraj Užica – „Moji planovi zavise pre svega od finansija ali verujem da ću u sezoni 2015 kao i Rudi nastupati ponovo u okviru CEZ-a uz, nadam se, povremene izlete u ETCC. Pored tehničke i logističke podrške pokušaću da Rudiju prenesem i svoje bogato iskustvo i verujem da će se on veoma brzo adaptirati i na nov automobil i na staze. Radićemo udarnički zajedno i verujem da imamo dobitnu kombinaciju da u Srbiju donesemo nove pobede i titule sa internacionalne scene. Drago mi je pre svega da je on zadovoljan dosadašnjim tokom „operacije Seat“.– poručio je Vesnić.

Pesovic - Vesnic_4

Automobil će, ako sve bude po planu, ponovo biti „u komadu“ pre nove godine, što najviše zavisi od brzine motoriste gospodina Lehmann-a. Do tada tim će se pozabaviti revizijom menjača i amortizera da bi se u 2015-tu godinu ušlo sa kozmetičkim detaljima i pripremom setapa za prva testiranja. Cela ekipa biće uskoro bogatija i za nova vučna vozila i prikolice što će dodatno doprineti ozbiljnosti prestavljanja Vesnića i Pešovića na evropskoj sceni.

 

Milovan Vesnić PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *