ŠKODA OCTAVIA RS i OCTAVIA SCOUT

 

ŠKODA dovršava predstavljanje četvrte generacije svognajprodavanijeg modela lansiranjem OCTAVIA RS i karavana sa terenskim stilom, OCTAVIASCOUT. Novi vrhunski OCTAVIA automobili mogu se pohvaliti još većim nivoom sigurnosti,novim sistemima pomoći, većim komforom i modernim karakteristikama povezivanja. ŠKODA nikada ranije nije ponudila toliko varijanti pogonskih sklopova kao u modelimanajnovije generacije.

Christian Strube, član odbora za tehnički razvoj kompanije ŠKODA, rekao je:„ŠKODA OCTAVIA RS i OCTAVIA SCOUT upotpunjuju najnoviju generaciju našeg bestselera.Drago mi je što nastavljamo tradiciju RS i SCOUT modela u smislu sportskog i aktivnog načinaživota. Naš asortiman automobila OCTAVIA je raznovrsniji, digitalniji i održiviji nego ikad. Ova ikonaje dostupna kao hatchback ili karavan, sa pogonom na prednje ili na sve točkove, a pokreću ganajsavremeniji motori koji rade na benzin, dizel ili CNG – a kupci mogu čak da se odluče zaelektrifikovani mild ili plug-in hibrid. Ovo je ubedljiv sveukupni paket za naše kupce, što trenutnugeneraciju čini veoma uspešnom.

“RS i SCOUT modeli već nekoliko generacija su na vrhu porodice OCTAVIA. ŠKODA OCTAVIA RSiV – prvi RS model brenda ikada koji ima plug-in hibridni pogon – sada prate verzije opremljenenajmoćnijim dizel ili benzinskim motorom u celoj paleti modela. To znači da je automobil OCTAVIARS po prvi put dostupan sa tri pogonska sklopa. 2.0 TDI iz nove generacije EVO sada proizvodisnagu od 147 kW (200 PS) i dolazi sa pogonom na prednje ili na sve točkove. Nova EVO varijanta2.0 TSI ima snagu od 180 kW (245 PS), sa pogonom na prednje točkove. Za novi auomobilOCTAVIA SCOUT postoji izbor između pet dizel ili benzinskih motora i 1.5 TSI sa mild hibridtehnologijom. Po prvi put, karavan sa robustnim dodacima na karoseriji i terenskim stilom više nijedostupan samo sa pogonom na sva četiri točka, već sada i sa pogonom na prednje točkove.

I OCTAVIA RS i OCTAVIA SCOUT takođe imaju koristi od svih nadogradnji koje ima trenutnageneracija, kao što su još veća prostranost unutrašnjosti, veći komfor, najviši nivo aktivne i pasivnebezbednosti i moderne funkcije povezivanja. Osim automobila OCTAVIA SCOUT, sve varijante sudostupne kao hatchback ili COMBI, a portfolio pogonskih sklopova za ovaj model sada je veći negoikad. Pored efikasnih dizel i benzinskih motora i OCTAVIA G-TEC, koji pokreće ekološkikomprimovani prirodni gas (CNG), linija po prvi put uključuje i elektrifikovane pogone. OCTAVIA iVplug-in hibrid generiše sistemsku snagu od 150 kW (204 PS), dok OCTAVIA RS iV isporučuje 180kW (245 PS). OCTAVIA e-TEC je prvi ŠKODA model koji poseduje mild hibridnu tehnologiju i koristiPressStranica 3 od 14Kitpokretački motor od 48V i litijum-jonsku bateriju od 48V. Motori dostupni za ovaj model proizvode81 kW (110 PS), odnosno 110 kW (150 PS).

 

Sa koeficijentom otpora (cd) od 0,25, OCTAVIA RS je izuzetno aerodinamična, što rezultira nižimemisijama CO2 i potrošnjom goriva. Mnogi delovi karoserije su aerodinamički optimizovani,uključujući vazdušne zavese na prednjem braniku, aeroplafone, difuzor na zadnjem braniku i zadnjispojler kod hatchback verzije. Njegove aluminijumske felne takođe doprinose boljojaerodinamičnosti.

 

Škoda Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *