Specijalna verzija Suzukija IGNIS dostupna i u Srbiji

Uprkos velikoj potražnji posebne verzije modela IGNIS 1.2 ELEGANCE 5MT ALLGRIP (4WD) na svim evropskim tržištima, ovdašnji uvoznik, distributer i prodavac Suzuki vozila, beogradska kompanija Euro Sumar, uspeo je da obezbedi mini lager baš ove varijante tog zanimljivog mini automobila. Njegove prednosti dolaze do izražaja upravo u aktuelnoj jesenjoj i predstojećoj zimskoj sezoni, kada je stabilnost vozila umanjena zbog lošijeg prianjanja pneumatika na kolovoz: ova verzija modela IGNIS poseduje napredni ALLGRIP sistem – automatsku aktivaciju pogona na sva četiri točka. U svom segmentu, IGNIS je jedan od usamljenih modela koji nude ovakvo napredno tehničko-tehnološko rešenje.

Kako funkcioniše ALLGRIP? U normalnim uslovima vožnje, uključen je samo pogon na prednje točkove, ali čim senzori u prednjim točkovima prepoznaju slabije prianjanje pneumatika za podlogu (na klizavim zemljanim terenima, na asfaltu pod snegom, ledom ili dubljom vodom), obrtni momenat se, pod „komandom“ visko sistema pogona na sva četiri, automatski raspodeljuje i na zadnju osovinu. To vozaču daje potpunu bezbrižnost u svakodnevnoj vožnji, bez obzira na vrstu podloge i vremenske uslove.

Foto: www.suzuki-presse.de

Budući da s pogonom 4×4 ima iskustvo još od 1970. godine, Suzuki je ovaj sistem usavršio do perfekcije i cenom ga učinio dostupnim i u ovakvim, malim automobila, a ne samo u klasičnim „terenicima“ i SUV modelima. Ova verzija IGNISA poseduje još nekoliko naprednih elektronskih sistema: radarsku podršku u kočenju, praćenje saobraćajne trake, radar za detekciju pešaka, Hill Hold (pomoć pri pokretanju vozila na uzbrdici), Hill Descent (pomoć pri spuštanju niz brdo) itd.

Podsećanja radi, ovaj automobil pokreće benzinski Dual Jett motor zapremine 1.242 cm3 sa 90 KS koji na 100 kilometara u proseku  potroši manje od pet litara goriva. Na raspolaganju je širok spektar boja, a za vozila po specijalnoj želji rok isporuke je od 15 do 20 dana.

 

Suzuki Srbija / Euro Sumar PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *