AMSS podržao akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“

U ime kontinuirane saradnje sa svim institucijama koje se bave bezbednošću u saobraćaju, AMSS je povodom početka desetog ciklusa akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, u OŠ „France Prešern“ u Rakovici, podržao akciju Parking servisa. Uz podršku i prisustvo predstavnika svih resornih institucija i ministarstava, za đake prvake ove škole, održana je edukativna predstava o saobraćaju. Cilj predstave najmlađim đacima škole je edukacija kroz igru i zabavu, i povećanje njihove bezbednosti u saobraćaju.

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev naglasio je na skupu u Rakovici,   da će AMSS kao jedna od vodećih institucija koja se bavi besbednošću u saobraćaju, uvek podržati ovakve aktivnosti. Bezbednost i prevencija dece u saobraćaju su prioritet društva, zato je korisno da se najmlađim osnovcima na njima prepoznatljiv način – dečjom predstavom, približi značaj učešća i   bezbednosti u saobraćaju. Neprocenjiv doprinos tome kroz ovu akciju je i to, što oni već kao prvaci mogu da nauče da pravilno prelaze ulicu, i počnu da poštuju saobraćajne propise.

Prisutni predstavnici ministarstava Republike Srbije, saobraćajne policije Republike Srbije, Grada Beograda, Uprave saobraćajne policije grada Beograda, Auto moto saveza Srbije (AMSS) i Parking servisa, obezbedili su i podelili deci i korisne poklone, fluorescentne prsluke, kalendare i kviz knjige “Bezbedno do škole”. 

slika-2-rakovica
Dobar primer koji govori o značaju pojedinačnog angažovanja opština u ovoj akciji, je upravo to što se u zonama škola Rakovice, od početka trajanja akcije nije dogodila ni jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su stradala deca. 
 
Izvor: AMSS
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *