Evropska premijera potpuno novog Subaru Outback-a

Subaru Europe, ekspozitura Subaru korporacije, danas je najavila uvođenje potpuno novog Outback-a na evropskim tržištima, koji bi u salone trebalo da stigne od aprila 2021. godine. Od svog lansiranja 1995. godine, Outback je izgradio istoriju kao preteča novog segmenta tipova automobila, karavan crossover SUV, kombinujući atribute i putničkog i SUV automobila.

Outback je prerastao u Subaru-ov vodeći model, a njegova popularnost se sa godinama povećavala, oduševljavajući ljude širom sveta, pružajući vrednosti svakodnevnog pratioca: sigurnost, udobnost, praktičnost, trajnost i sposobnost upravljanja. Šesta generacija nastavlja da pruža Subaru-ovo obećanje zabave u vožnji, sveobuhvatne sigurnosti i natprosečne elastičnosti u potpuno novom paketu, sa najsigurnijim, najprostornijim, najsposobnijim, naprednijim i profinjenijim Outback-om koji je ikad izgrađen.

Tokom poslednjih 26 godina, Outback je prodao preko 303.000 vozila u Evropi*1, uspostavljajući se kao jedan od najprodavanijih u liniji ponude. Akumulirana globalna proizvodnja prelazi 6,6 miliona jedinica*2 (od 1989).

Glavne karakteristike potpuno novog Outback-a (Evropska specifikacija)

  • Sveukupni vrh bezbednosti u svojoj klasi

Najbezbedniji Outback koji je ikad napravljen, novi model nudi svestranu sigurnosnu zaštitu, od tankih stubova, velikih prozora, oblika sedišta, do niza naprednih sigurnosnih tehnologija svetske klase. Može se pohvaliti izdašnom standardnom opremom, koja uključuje novu generaciju EyeSight tehnologije za pomoć vozaču (Driver Assist Technology), Subaru stereo sistem kamera za prevenciju sudara, sada sa proširenim uglom gledanja, gotovo udvostručenim, kao i novi softver za prepoznavanje slike, koji je dostupan sa 11 bezbednosnih funkcija, među kojima su i nove dodate: Napredni prilagodljivi tempomat sa funkcijom centriranja saobraćajne trake kretanja, pomoć za zadržavanje saobraćajne trake za slučaj nužde, prepoznavanje znakova za ograničenje brzine pomoću inteligentnog ograničenja brzine, upozorenje na izlazak iz saobraćajne trake sa vibracijama na volanu, sprečavanje napuštanja saobraćajne trake, prepoznajući i liniju razdvajanja poput trave ili ivice puta i kočioni sistem pre sudara, sa proširenom podrškom za izbegavanje sudara na raskrsnicama.

On dodaje Subaru-ovu tehnologiju prepoznavanja lica u svoj bezbednosni paket, Driver Monitoring System, koji će upozoriti vozača kada mu se odvrati pažnja, ili se oseća umorno. Novina kod Outback-a je Reverse Automatic Braking, standardne bezbednosne funkcije koje pomažu vozačima da izbegnu sudare pri vožnji unazad i ublažavaju štetu u slučaju sudara. Njegova bogata sigurnosna oprema uključuje Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), Multi View Monitors: Monitori prednjeg/zadnjeg/bočnog pogleda, za bezbedniju vožnju koja smanjuje mrtve tačke na vozilu i Rear Seat Reminder.

SGP osigurava vodeću bezbednost u svojoj klasi, zahvaljujući povećanju količine visokozateznih materijala od čeličnih ploča, za lakšu karoseriju i poboljšanu zaštitu u frontalnim, bočnim i stražnjim sudarima za + 40% poboljšane efikasnosti apsorpcije energije i udarnog prenosa opterećenja. Karoserija je značajno ojačana sa novim strukturnim okvirom (puna unutrašnja struktura okvira) i dodatkom greda i potkonstrukcija, što dodatno poboljšava bezbednosne performanse kod sudara. Najbolje ocenjena na testu Mobile Progressive Deformable Barrier (MPDB), radi bolje zaštite svih vozača u slučaju nesreće.

  • Uživanje u vožnji sa vrhunskim osećajem dinamičnog kvaliteta

Novi model čuva prepoznatljivu kombinaciju permanentnog S-AWD sa BOXER motorom i Lineartronic CVT menjača. Uključuje 2,5-litarski NA horizontalno suprotstavljeni četvorocilindrični motor sa direktnim ubrizgavanjem, sa oko 90% redizajniranih delova motora i sa većim stepenom kompresije. Lineartronic CVT je obnovljen sa pokrićem odnosa transmisije, koji je proširen na širok opseg ekvivalentan 8-AT. Obnovljen je hidraulični sistem i smanjena je viskoznost ulja, što smanjuje gubitak konjskih snaga za 22%, u odnosu na prethodni model. Ova kombinacija nudi poboljšane performanse u vožnji i povećanu kontrolu obrtnog momenta, dok standardni S-AWD pruža mogućnosti za sve vremenske prilike, uparen sa standardnim aktivnim vektorom obrtnog momenta, za poboljšane performanse upravljanja i skretanja u zavojima.

Performanse upravljanja i udobnost vožnje su povećani značajnim poboljšanjima vešanja i šasije, uz uklanjanje vibracija sa sistema upravljanja, poda i sedišta. SGP’ je ojačao čvrstinu karoserije, sa optimalnim postavljanjem prigušnih i zvučno izolacionih materijala i sa povećanim hodovima vešanja, što poboljšava performanse apsorpcije na neravnim površinama puta i značajno povećava tišinu u kabini, zajedno sa novim zvučno-izolovanim staklom, koje koristi unutrašnji film za zvučnu izolaciju za vetrobransko staklo i za stakla prednjih vrata.

Obnovljene strukture karoserije i šasije pružaju manje kotrljanja karoserije smanjeno za 50%, odličnu stabilnost po ravnoj liniji kretanja i brži, linearniji odziv upravljača, koji je prilagođen nameri vozača.

Standardni SI-DRIVE, koji vozač može odabrati, omogućava vozaču da prilagodi karakteristike pedale za gas, izborom između režima “Intelligent” i “Sport”, koji daje veću fleksibilnost za praktičniju i ugodniju vožnju.

  • Prostraniji i svestraniji

Prostraniji je od prethodnog modela, sa povećanom udaljenosti prednjeg i zadnjeg sedišta za +10,8mm, između prednjeg bočnog prostora levog i desnog putnika za +30mm/prostora prednjeg ramena +7mm. Širina otvora prtljažnog prostora je povećana za gotovo 30mm, dužina podnog prostora je duža za 23.9mm, a kapacitet prtljažnika je uvećan za 10L, na sada 522L (sa podignutim sedištima). Potpuno novi Outback dolazi sa nizom pogodnih karakteristika, prilagođenih za bilo koji način života. Uključuje Subaru-pogon zadnjih vrata bez ruku i podizanje poklopca prtljažnika jednim dodirom, što omogućava jednostavno otvaranje vrata prtljažnika, jednostavnim pomeranjem lakta blizu senzora ugrađenog u ukras logotipa.

Bočne strane prostora prtljažnika poseduju poboljšane kuke i mrežasti džep, tako da predmeti mogu lako da budu fiksirani sa mrežom. Za veću svestranost i sigurnost tereta, Outback nudi standardne krovne šine, sa integrisanimuvlačivim poprečnim šipkama, koje su sada poboljšane sa rupama za vezivanje, tako da se užad može vezati direktno na krovne šine.

Odeljci za otvaranje vrata uključuju šire stepenice sa neklizajućim oblogama, tako da se prtljag može utovariti uz održavanje stabilnog držanja tela.

  • Vrhunska tehnologija sa intuitivnijim korisničkim interfejsom

Novi Outback je standardno opremljen sa velikim 11.6-inčnim ekranom osetljivim na dodir, vertikalno postavljenim na centralnu konzolu, koji sadrži najnapredniji Infotainment sistem za Subaru, sa novim dizajniranim Human Machine Interfejsom, koji pomaže vozačima da kontrolišu podešavanje vozila i povežu se sa pametnim uređajima. Infotainment sistem omogućava povezivanje pametnih telefona sa Apple CarPlay* 2, Android AutoTM*3 radi veće udobnosti korisnika. Pored sigurnosnih karakteristika, Driver Monitoring System takođe pruža udobnost uz pomoć kamere za raspoznavanje lica, koja prepoznaje pojedinca na sedištu vozača i automatski podešava postavke položaja sedišta, uglove retrovizora i preferencije klima uređaja.

  • Poboljšane terenske sposobnosti

Poboljšane performanse motora nude više snage za ubrzanje, kao i vožnju na neravnom terenu, tako da vozači mogu da uživaju u SUV performansama u svim scenarijima vožnje. Najjači Outback napravljen do sada, dolazi sa novim X-Mode sa dualnim funkcijama “sneg/zemlja” režimom i “Sneg/blato” režimom za dodatne terenske mogućnosti. Nudi odličan klirens za širi spektar aktivnosti, sa povećanim klirensom od zemlje na sada 213mm, i sa pristupom od 19.7° i 22.6° uglovima polaska (JIS) i prekidom rampe preko ugla od 21.0°.

Poseduje kapacitet vuče od 2000 kg kako bi omogućio vuču visokih performansi i kontrolu. SGP donosi značajno poboljšanje krutosti karoserije (krutost bočne fleksibilnosti +90%, torziona krutost +70%, krutost prednjeg vešanja +70%, krutost zadnjeg poluvešanja +100%).
Dodat je uređaj za pranje objektiva kamere, tako da objektiv kamere uvek bude bez prljavštine, blata i gareži.

  • Potpuno novi profinjeni dizajn od temelja

Sledeći Subaru-ovu filozofiju dizajna “Dynamic x Solid” (dinamičan i čvrst), spoljni dizajn Outback-a je robusniji, zasnovan na konceptu dizajna “Active & Tough” (aktivan i žilav), kroz dinamične siluete i linije prozora, kao i kroz solidnost, dubinu i snagu od obloge prozora prema dole. Proširena bočna krila, velika šestougaona rešetka, prednja obloga i vertikalno postavljena LED svetla za maglu na uglovima, ističu sposobnost SUV-a.

Novi model odlikuje redizajnirana unutrašnjost sa pažljivo odabranim materijalima za visokokvalitetni osećaj u celoj kabini. Povećano vetrobransko staklo koje se prostire od središta instrument table do panela vrata, izražava opuštenu i otvorenu atmosferu prostora u kabini. Novi Outback nudi razne opcije sedišta, od Nappa kožnih sedišta za luksuzniji osećaj, do vodoodbojnog, izdržljivog StarTex materijala, koji omogućava aktivniju upotrebu, poput sedenja na sedištima, dok ste još mokri od vodenih aktivnosti.

Potpuno novi Outback se nudi u dve kategorije: Touring i Field a njegov jedinstveni karakter je izražen i kroz novo i posebno dizajnirane boje eksterijera, „Autumn Green Metallic” (Metalik jesenje zelena) i “Brilliant Bronze Metallic” (Metalik briljantno bronzana).

 

Subaru Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *