Renault brine za bezbednost naše dece

U sredu  22. novembra 2017. u Medija centru je predstavljen program „Bezbednost za sve“ koji ima za cilj obrazovanje učenika osnovnih škola na temu sigurnog ponašanja u saobraćaju. Program će se sprovoditi tokom decembra 2017. i njime će biti obuhvaćenom oko 21.000 dece trećeg razreda osnovnih škola u 57 odabranih opština širom Srbije. Kriterijum za izbor opština bio je zvanični podatak Agencije za bezbednost saobraćaja o javnom riziku stradanja i akcenat je stavljen na najugroženija područja, medju kojima se prema indeksu stradanja dece u saobraćaju ističu Lapovo, Kuršumlija, Ljig, Žitoradja, Doljevac, Srbobran i dr. Projekat „Bezbednost za sve“ se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kompanijom Transfera d.o.o., a na inicijativu kompanije Renault Nissan Srbija koja je i pokrovitelj celog projekta.

Na press konferenciji je široj javnosti predstavljen ceo proces od ideje Renault Nissan Srbije da kao društveno odgovorna kompanija doprinese povećanju svesti kod dece kada je bezbednost saobraćaja u pitanju do same realizacije projekta.

U ovu svrhu je kompanija Renault Nissan Srbija  pripremila i odštampala skoro  1 tonu edukativnih materijala koji su u saradnji sa kompanijom Transfera distribuirani do odabranih opština po celoj Srbiji prešavši tom prilikom oko 2500 km. Ministarstvo unutrašnjih poslova je mnogo pomoglo da materijali budu usaglašeni sa propisima Republike Srbije, a njihova važna uloga ogleda se i u tome što će edukaciju u školama obaviti upravo policajci. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je dalo saglasnost da se edukacija obavi za vreme jednog časa u okviru redovnog nastavnog programa. Projekat „Bezbednost za sve“ su medijima predstavili Milan Belin, generalni direktor Renault Nissan Srbije, Vladimir Rebić, direktor policije, Vesna Nedeljković, pomoćnik Ministra prosvete za osnovno i srednje obrazovanje, kao i Goran Joksimović, izvršni direktor kompanije Transfera d.o.o. Prisutnima se obratila i Anne Guillume, ekspert lider za bezbednost u saobraćaju u centrali Renault-a iz Pariza.

Reč je o međunarodnom vaspitno-edukativnom programu koji Renault sprovodi u dvadeset zemalja u svetu, kao potporu globalnom projekta UN-a „Dekada akcije za bezbednost na putevima 2011.–2020.“. Program je namenjen podsticanju najmlađih, a time i najranjivijih, učesnika u saobraćaju na sigurno ponašanje na ulicama, a sastoji se od dva tematska područja: sigurnost u saobraćaju i održiva mobilnost. Program se sprovodi kroz pedagoške materijale u obliku plakata, radnih listova i kvizova za učenike kao i materijala za učitelje pomoću kojih se deci približavaju situacije u kojima posmatraju i preispituju svet koji ih okružuje i nude saveti kako se u njemu sigurno kretati i ponašati.

Za kompaniju Renault Nissan Srbija ovo predstavlja tek početak i planiran je kontinuirani rad na projektima bezbednosti dece u saobraćaju, a već su obezbedjena i sredstva za nastavak projekta u školskoj godini 2018/2019.

 

Renault Nissan PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *