SEAT Leon ST 4Drive

Najsvestraniji SEAT Leon svih vremena. Uvođenjem sistema ST 4Drive, najuspešnija serija modela španskog proizvođača automobila sada nudi ukupno četiri verzije sa pogonom na svim točkovima. U novom modelu Leon ST 4Drive primenjen je najsavremeniji, elektronski regulisan Haldex sistem, koji i u najtežim uslovima na putu obezbeđuje maksimalnu trakciju.

Ako je Leon ST već bio poznat po svojoj dinamici, svakodnevnoj upotrebljivosti i visokoj efikasnosti, sada je model 4Drive, pored toga, i pravi majstor svestranosti.

Ovo nije prvi put da je SEAT Leon opremljen pogonom na svim točkovima. Još je 1999. Leon 1.8 20VT 4 kombinovao izvanrednu efikasnost i prednosti pogona na sva četiri točka.

Sada su naročito svestrane ST verzije novog modela Leon opremljene Haldex spojnicom pete generacije. Ovaj sistem sa hidrauličnom aktivacijom i elektronskom regulacijom reaguje brzo na sve situacije u vožnji i time dodatno doprinosi aktivnoj sigurnosti i dinamici vožnje. Sistem dobija podršku od XDS poprečne blokade prednjeg i zadnjeg mosta i na taj način obezbeđuje bolju trakciju i ležanje u krivinama. Leon ST 4Drive se u svim uslovima potvrđuje izvanrednim prianjanjem.

2015-Seat-Leon-ST-4Drive-651.1

Kod modela Leon ST 4Drive pogon na svim točkovima je kombinovan sa 6-stepenim menjačem i dva TDI motora koji isporučuju 105 i 150 KS i raspolažu snažnim obrtnim momentom, ali su i štedljivi. Motor 1.6 TDI sa 105 KS kombinovano troši svega 4,5 litara goriva na 100 km i emituje 119 g CO2 po kilometru. Njegova maksimalna brzina iznosi 187 km/h i od 0 do 100 km/h ubrzava za 12 sekundi. Dvolitarski TDI motor ima normiranu potrošnju od svega 4,8 litara goriva na 100 km, pri čemu emisija CO2 iznosi 124 g/km. Ovo je svakako pažnje vredna efikasnost za automobil sa pogonom na svim točkovima i izvanrednom snagom motora koja mu omogućava ubrzanje od 8,7 sekundi od nule do 100 km/h i maksimalnu brzinu od 211 km/h.

Pored TDI motora najnovije generacije i permanentnog pogona na svim točkovima sa inteligentnom, elektronskom regulacijom, Leon ST 4Drive raspolaže i paletom najsavremenijih tehnologija. Sistem za regulaciju dinamike vožnje, XDS poprečna blokada na prednjem i zadnjem mostu, elektronska kontrola stabilnosti ESC i kočnica u slučaju lančanog sudara stvaraju preduslove za maksimalnu sigurnost. Ostale opcioni sistemi visoke tehnologije su LED farovi, adaprivna regulacija brzine ACC sa funkcijom naglog kočenja u uslovima gradskog saobraćaja, prepoznavanje umora kod vozača ili podrška za ostanak u voznoj traci. Pored ovih opcionih sistema sigurnosti, novi SEAT Leon ST 4Drive nudi i čitav niz elemenata komfora, kao što su električni panoramski krov, senzore za svetla i kišu, senzore za parkiranje napred i pozadi, SEAT Sound-System i navigacioni sistem.

 

Seat Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *