Pet Euro NCAP zvezdica za Opel Crossland X

U najnovijem ocenjivanju bezbednosti objavljenom danas, Euro NCAP je dodelio Opel Crossland X krosoveru B segmenta maksimalnih pet zvezdica, baziranih na dobrim ocenama u četiri bezbednosne oblasti: zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i sistemima aktivne bezbednosti. Crossland X se posebno dobro pokazao pri sudaru sa bočnom barijerom, gde je ostvario maksimalne poene, kako za zaštitu odraslih putnika, tako i dece.

Pored bezbednosne opreme koja je standardna, poput upozorenja na pospanost vozača (Driver Drowsiness Alert) i upozorenja na neželjen izlazak iz vozne trake (Lane Departure Warning), Opel Crossland X takođe nudi opcione inovacije za još viši stepen bezbednosti: upozorenje na opasnost od čeonog sudara  sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde (Forward Collision Alert with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking), detekciju pospanosti vozača (Driver Drowsiness Detection), visokotehnološke LED farove, panoramsku zadnju kameru koja pokriva 180 stepeni i detekciju „mrtvog ugla“. Ovo su samo neki od primera.

Jedre i kompaktne pojave spolja i izrazito prostran i svestran unutra, sa modernim dvobojnim finišem i „kul“ SUV izgledom, Opel Crossland X je već sada u svoje kvalitete ubedio više od 70.000 kupaca širom Evrope, od početka prodaje u martu ove godine.

 

Opel Srbija PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *