Porsche: Nova digitalna platforma za sve usluge vezane za vozilo

Porsche je obnovio svoje digitalne usluge za pametne telefone i kombinovao funkcije za više aplikacija: My Porsche aplikacija će za klijente biti  centralni interfejs sa automobilom i brendom. Ona će preuzeti funkcije od  My Porsche Essentials, Connect App i Car Connect aplikacije. Tokom narednih meseci biće integrisane i dodatne aplikacije kao što su Porsche Charging i Porsche – Good to know aplikacije. Kombinovanje čitavog spektra usluga i informacija u okviru jedne aplikacije će pojednostaviti upotrebu za klijente i stvoriti praktičnu tačku pristupa digitalnom Porsche svetu preko modernog korisničkog interfejsa.

„My Porsche“ će postati svestrani alat za svakog vozača. Aplikacija je kompatibilna sa Porsche vozilima počev od 2016. modelne godine. Ukoliko postoji veza između pametnog telefona i Porsche modela , aplikacija prikazuje važne parametre vozila i može se koristiti kao daljinski upravljač za odabrane funkcije. Takođe podržava vozača u procesima punjenja, kontaktiranja prodajno-servisnog centra, zakazivanju servisa i pitanjima o automobilu.

 

My Porsche aplikacija povezuje pametni telefon sa vozilom

Kao centralni interfejs između svakog Porsche vozača i njegovog automobila , aplikacija My Porsche nudi široki spektar funkcija za Porsche modele sa konvencionalnim pogonskim agregatima, kao i za hibridne i potpuno električne sportske automobile – od prikazivanja trenutnog nivoa  radnih fluida u vozilu do pokretanja procesa punjenja. Kada je aplikacija My Porsche povezana sa vozilom, ona obaveštava klijenta o statusu automobila. Ona sadrži informacije o nivou goriva u rezervoaru ili stepenu punjenja baterije, trenutnu kilometražu i lokaciju kao i statistiku sa prethodnih putovanja  ili podešavanja VTS sistema za praćenje.

Ukoliko se vozilo neočekivano kreće ili se vozi brže od važećeg ograničenja brzine, aplikacija upozorava korisnika odgovarajućom notifikacijom. Aplikacija takođe može da zaključa ili otključa Porsche kao i da kontroliše sistem za klimatizaciju i dodatno grejanje kod električnih automobila. Putem aplikacije klijenti imaju pristup digitalnim uputstvima za upotrebu, kao i instruktivnim video sadržajima.

Aplikacija My Porsche takođe nudi sveobuhvatno umrežavanje. Povezuje naloge provajdera striminga i kalendara sa odgovarajućim aplikacijama u vozilu. Takođe pojednostavljuje navigaciju sinhronizacijom odredišta i zanimljivih tačaka između pametnog telefona i Porsche Communication Management (PCM) sistema.

Povezivanje sa aktuelnim i starijim Porsche modelima

Aplikacija My Porsche je dostupna u 47 zemalja i na 25 jezika za Apple iOS (iOS 14 i noviji) i za pametne telefone sa android operativnim sistemima  (Android 8 i noviji). Klijenti se mogu prijaviti koristeći svoj Porsche ID ili se mogu direktno registrovati u aplikaciji. Funkcije koje pristupaju vozilu dostupne su za sve aktuelne modele ali i za mnoge starije:

–           Porsche 718 Boxster, 718 Cayman (od 2016 modelne godine)

–           Porsche 911 (od 2016 modelne godine)

–           Porsche Panamera (od 2016 model year)

–           Porsche Macan (od 2016 modelne godine)

–           Porsche Cayenne (od 2016 modelne godine)

–           Porsche Taycan

 

Opseg funkcija može varirati u zavisnosti od modela, modelne godine i dostupnosti na odgovarajućem tržištu. Aplikacija se može besplatno preuzeti sa Apple App Store i Google Play Store i stalno će se proširivati i optimizovati.

 

Porsche Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *