Od sutra kreće akcija AMSS „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“

Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila organizuje od 24. do 29. novembra 2014. godine tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

AMSS i ove godine pred početak zimske sezone, poziva sve vozače da BESPLATNO provere tehničku ispravnost svojih vozila,  na preko 150 linija tehničkog pregleda širom Srbije. Apelujemo na vozače da odvoje malo vremena,  i utvrde tehničku ispravnost svog vozila.

tehnicki-pregled

O značaju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila najbolje govore prošlogodišnji podaci AMSS. Kroz više od 15 000 tehničkih pregleda obavljenih tokom zimske i letnje akcije Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” – utvrđeno da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno. U letnjoj akciji je utvrđeno da je preko 32 procenata sa neispravnim kočnicama, oko 13 procenata sa neispravnim sistemom za upravljanje, a 31 odsto sa neispravnom svetlosnom signalizacijom.

Važno da ovu akciju AMSS-a iskoristi što više vozača, sa brojem tehnički ispravnih vozila povećavamo bezbednost saobraćaja. Sprečimo ljudske žrtve. Zajedno povećajmo odgovornost u saobraćajnoj kulturi.

Adrese centara za besplatan tehnički pregled možete pogledati ovde.

 

U okviru iste akcija MUP Srbije sprovešće od 24. do 29. novembra akciju pojačane kontrole vozila i vozača. U saopštenju MUP-a navodi se da je cilj akcije priprema vozila, za bezbednije učešće u saobraćaju.

saobrachaj-,policija-

„Tokom akcije, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja“, navodi se u saopštenju.

 

AMSS – MUP R Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *