5. Garaža skup

Garaža klub postoji već više od dve godine. U januaru smo proslavili drugi rođendan, a došlo je vreme i za peti Garaža skup. Prethodni skup, održan prošle godine na Fruškoj Gori bio je najveći skup do tada i želja nam je bila da se ponovo okupi veliki broj članova foruma i kluba.

Prve prognoze nisu obećavale lepo vreme, ali nismo odustali i to se isplatilo. Vreme je poslužilo odlično, a iako je na spisku bilo tek nešto više od 20 ljudi, skup je posetilo preko 30 ljudi, a vozni park je brojao više od 20 automobila. Dobro organizovana ekipa iz Novog Sada došla je u velikom broju. Nadamo se da će doći u još većem broju sledeći put.

Najvredniji su bili organizatori koji su poranili da zauzmu mesto i da kupe sve što je neophodno. I pre zakazanog vremena, polako su počeli da pristižu učesnici skupa.

DSC_2484

Nakon 11 časova, kada je zvanično i počeo skup, koloni parkiranih vozila gotovo da se nije nazirao kraj. Iako su pojedini automobili uvek u centru pažnje, na okupljanjima se svaki auto zagleda, razmene se iskustva, a često se i napravi kratka test vožnja.

DSC_2625

I dok se polako pripremao roštilj, organizatori su pozvali sve učesnike skupa da se napravi zajednička fotografija. Neki su se izgubili u šumi, pa su izostali sa fotografisanja, ali nije to bio jedini razlog zbog kojeg su svi učesnici pozvani da se okupe.

Naime, organizatori su uz pomoć svojih partnera, pripremili nekoliko iznenađenja za članove kluba i foruma Garaža. Ovim putem se zahvaljujemo našim partnerima koji su se odazvali i pomogli nam da nagradimo naše članove, koji su uz nas više od dve godine i podržavaju nas u svemu što radimo.

Naši partneri, Makedo-Gas i BRISK, obezbedili su tri nagrade: BRISK svećice, besplatna provera i dopuna klima uređaja, kao i besplatno podešavanja TNG uređaja na vozilu sa TNG instalacijom.

Tu nije bio kraj iznenađenjima. Naš partner Subex iz Novog Sada je za novosadsku ekipu obezbedio besplatnu zamenu seta guma i besplatnu proveru i dopune klime. Auto servis UNO iz Zemuna je obezbedio besplatno centriranje trapa, a naši partneri auto-moto perionica STEAM i Pro-Shine detailing, obezbedili su detaljno pranje i zaštitu.

Klub ljubitelja automobila Garaža je trojici najbržih učesnika koji su se javili putem e-maila, poklonio godišnju člansku karticu, sa kojom imaju mogućnost da koriste broje pogodnosti prilikom korišćenja raznih usluga.

Nakon podele nagrada, već dobrano ogladneli, učesnici su se okupili oko roštilja. Velemajstor za roštilj, Dragan, uz pomoć jednog od organizatora, Dušana, pripremili su vrhunski roštilj.

Druženje je nastavljeno u opuštenoj atmosferi, uz hranu i piće, a bilo je i slatkiša za najmlađe, koji su uvek dobrodošli na skupove Garaža kluba. Učesnike su dodatno obradovale i promoterke Cedevite koje su podelile Cedevitu sa novim ukusom svim učesnicima skupa.

Nažalost, moramo primetiti da je jedna od dve klupe koje su bile postavljene oko stola, izvađena, jer je verovatno polomljena. Na ovom mestu se tradicionalno okupljamo već nekoliko godina i moramo priznati da nikad do sad nije bilo ovako prljavo, a plus još jedna klupa nedostaje. Iako uvek neko donese stolice na rasklapanje, pa se može naći mesto za sedenje, ipak bi bilo mnogo lepše kad bi postojale klupe oko stola kao što je to bilo ranije.

Veoma lep dan privukao je mnoge na Košutnjak, a posebno smo bili iznenađeni jednim crvenim lepotanom, koji se provozao Košutnjakom.

IMG_9222

Za kraj prelepa panorama koju je napravio naš drug Nikola, a sigurni smo da će naredno okupljanje biti još veće i lepše nego ovo. Koristimo priliku da pozovemo sve ljubitelje automobila da nam se pridruže na mesečnom skupu, svake prve subote u mesecu, na parkingu kod Arene i u kafiću Kolačić.

2014-06-16 19.41.03

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *