9. Honda skup

Sa lepim vremenom dolazi i period skupova u organizaciji različitih klubova, a obzirom da Garaža klub ima vrlo dobru saradnju sa HCS (Honda Club Serbia), bili smo prisutni na kartodromu Ada Huja, 18.05.2013. kada je održan 9. Honda skup. Već tradicionalno, HCS u saradnji sa sponzorima, svake godine organizuje veliki skup na kartodromu Ada Huja. Ovaj 9. skup je malo zakasnio jer je prethodne godine loše vreme pokvarilo sve planove, ali je zato ove godine sve nadoknađeno. Odlična organizacija, veliki broj nagrada za najbolje u disciplini „brzi krug“, pokloni za sve posetioce skupa i uz to toplo i suvo vreme, ostaće u pamćenju svima koji su posetili ovaj skup.


Pre početka „brzog kruga“ koji je organizovan u tri kategorije, Delta Automoto je na parkingu predstavio nekoliko modela iz Hondine game, a svi zainteresovani imali su priliku i da naprave krug na stazi, sa automobilom koji su odabrali.


Pre svih, uleteo sam u novi Civic 1.6 i-DTEC i provozao ga par krugova po stazi, ali situacija nije dozvoljavala detaljnije upoznavanje, što ćemo svakako obaviti nekom drugom prilikom.


Veliki broj ljubitelja Honda brenda se okupio te subote na parkingu kartodroma Ada Huja. Mesecima ranije su se ljubimci sređivali da bi tog dana zablistali u punom sjaju, a družile su sve generacije Hondi. Kao i obično, najzastupljeniji model je Civic, mada ne zaostaju mnogo ni ostali modeli.


Obzirom da HCS ima dobru saradnju sa Honda Fan Club-om iz Hrvatske, skup su posetili i predstavnici Honda zajednice iz Hrvatske.

Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez sponzora. Spisak sponzora je prilično dugačak, ali svakako ne možemo izostaviti TRIO Motors i Blue Print koji su podelili poklone svim posetiocima skupa, a organizatori su se pobrinuli i za besplatne grickalice, pizzu i flaširanu „Gala“ vodu koja je bila preko potrebna obzirom da je temperatura bila izuzetno visoka za to doba godine.


Pre početka discipline „brzi krug“ trebalo je stazu obići i proveriti da li je bezbedna za početak, a za to je bio zadužen „safety bike“.


I nakon što je utvrđeno da je staza bezbedna za početak trke sa vremenom, organizatori su dali zeleno svetlo, a takmičari su krenuli punim gasom. Veliki broj takmičara se prijavio, a podeljeni su u nekoliko kategorija. Mašine su se zagrevale još na parkingu, a pre zvaničnog merenja vremena takmičari su imali pravo i na krug za zagrevanje.

Nakon takmičenja, najbržima su podeljene nagrade, sa svi ostali posetioci su imali mogućnost da provozaju svoj automobil na stazi, bez merenja vremena, čisto zabave radi.

Time je završen ovogodišnji skup u organizaciji HCS, a verujemo da će naredni, jubilarni, biti još bolji. Garaža klub će svakako biti i na 10. Honda skupu, a oni koji propuste ovaj događaj neka ne brinu, pročitaće detaljan izveštaj na stranicama Garaža bloga.

Više fotografija sa 9. Honda skupa možete pogledati u web albumu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *